Skip to content
Botanik for begyndere | FOF Københavns Omegn

Botanik for begyndere

På dette grundkursus i botanik lære du at artsbestemme Danmarks vilde planter. 

På kurset fokuserer vi på vilde blomstrende urter. I vil blive indført i ’blomstersproget’ og brugen af en flora som redskab, samt to ekskursioner, hvor der vil være rig mulighed for at opleve de vilde planter. 

Vores primære redskab på kurset er bogen Dansk Flora af Signe Frederiksen. Med denne bog er det muligt at følge en ”nøgle”, hvor man ved karakterisering af plantens opbygning, kan finde frem til den rigtige art. 

Undervisningen består både af teoretisk undervisning og praktisk artsbestemmelse af planter. Du er selvfølgelig velkommen til selv at tage planter med. 

Vi tager på feltekskursioner den 4. og 8. (sidste) mødegang, så vi kan få afprøvet de nye evner.

Medbring: Dansk Flora* (kan lånes på biblioteket), lup (10x forstørrelse), og pincet

*Da størstedelen af undervisningen tager udgangspunkt i denne bog, er det et krav at alle deltagere medbringer denne på kurset. Det anbefales desuden at anskaffe bogen Den Nye Nordiske Flora, men det er ikke et krav for at kunne gennemføre kurset. 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 19.04.2021 17:00-20:02 Herlev Medborgerhus Klara Rask
2 Mandag 26.04.2021 17:00-20:02 Herlev Medborgerhus Klara Rask
3 Mandag 03.05.2021 17:00-20:02 Herlev Medborgerhus Klara Rask
Se alle Se færre
Klara Rask | FOF Københavns Omegn

Klara Rask

Klara har en stor passion for natur og mad og gør en dyd ud af at lave inspirerende kurser med stor faglighed og praktisk læring. Hun har en faglig baggrund indenfor botanik, som gør, at du kan føle dig helt tryg ved at tage med hende ud i den spiselige natur. Hun har undervist i vild mad på Hotel- og Restaurationsskolen i København og leveret vilde urter til diverse events og kokkekonkurrencer. Klare har siden 2017 haft sin egen virksomhed: Vilde Råvarer.