Skip to content
En Dansk Krigssejlers historie | FOF Københavns Omegn

En Dansk Krigssejleres Historie

Da Nazi-Tyskland besatte Danmark den 9. april 1940, befandt godt 6.300 danske søfolk sig udenfor afspærringen, og de måtte hver især træffe et valg. For langt de flestes vedkommende betød det allieret krigstjeneste. Af dem vendte 1087 aldrig hjem.

I dette foredrag følger vi én af de danske sømænd, Axel Emil Martin Woythal, som var med i allieret tjeneste fra den første dag, og han vendte ikke tilbage til Danmark igen før den 9. marts 1946. Da havde han været med til at sejle engelske soldater ud af Dunkirk i 1940, været torpederet på vej til Murmansk i 1941, jagtet af ubåde i Det Indiske Ocean i 1942, bombet af Luftwaffe i Tripoli i 1943, fragtet amerikanske soldater i Stillehavskampagnen i 1944 og været udsat for Kamikaze-angreb i 1945 blot for at nævne nogle enkelte episoder.

Foredraget bygger på en lang række efterladte dokumenter og meget grundig research i Rigsarkivet, Museet for Søfart, Ministry of War i England og den nationale og internationale maritime litteratur.

Arne Woythal tager udgangspunkt i sin bog "Fra Murmansk til Stillehavet ...

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 03.11.2021 19:00-21:00 Auditoriet I Værestedet Arne Woythal

Arne Woythal

Arne Woythal har også i to omgange været udsendt som rådgiver for højtstående kriminalpolitichefer i Afghanistan. Sideløbende med sin aktive karriere som drabsefterforsker ved Københavns Vestegns Politi, har Arne Woythal skrevet kriminalromanerne De Dræbtes Advokat, Den Hollandske Forbindelse, Gribbene fra Sofia og Under Nordlys. Bøgerne er forfatterens bud på realistiske og troværdige kriminalromaner.