Skip to content
Rundvisning Eremitageslottet | FOF Københavns Omegn

Eremitageslottet

Eremitageslottet i hjertet af Dyrehaven er en enestående lille kulturperle, som du nu kan besøge efter flere års minutiøs restaurering.

Christian VI lod fra 1734-36 sin arkitekt, Laurids de Thura, stå for opførelsen af det lille jagtslot, så majestæten kunne hvile ud under jagten i standsmæssige omgivelser. Jagtslottet blev indrettet med små private kabinetter for den kongelige familie og en elegant spisesal med udsigt over både jagtområdet og Øresund.

Denne guidede tur foregår som en kulturhistorisk gennemgang af de enestående og meget velbevarede interiører, som Kongehuset i dag anvender til jagtfrokoster og ved andre særlige lejligheder.

Det pointeres at Naturstyrelsen henstiller til, at biltransport i Dyrehaven minimeres hvorfor det for alle ugens dage anbefales spadsere fra Hjortekær Port og parkering op til slottet.

Mødested: Foran slottet

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 05.10.2022 11:00-12:00 Erimitageslottet Steffen Løvkjær
Steffen Løvkjær | FOF Københavns Omegn
Foredragsholder

Steffen Løvkjær

Steffen Løvkjær stiftede i 2001 Historic Talks og har siden både i Danmark og udlandet arbejdet utrætteligt med at formidle kongelig og adelig kulturhistorie fra talrige vinkler. Det gøres gennem foredrag, kulturrejser, guidede ture og byvandringer. Historien støves af og du beriges med en levende og engageret oplevelse. 
Steffen og Historic Talks bruges fast af Kongehuset, flere danske herregårde, ambassader, DR, TV2, konference- og erhvervsfirmaer, Københavns Universitet og div. private foreninger og selskaber. Historic Talks arbejder sideløbende med det faste program med konsulentopgaver for bl.a. Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme, Den franske Ambassade samt med undervisningsforløb for DIS mv.