Skip to content
Foredrag om Versailles | FOF Københavns Omegn

Foredrag om Versailles historie

Du kender med stor sandsynlighed til slottet i Versailles. Men muligvis har du glemt eller overset, hvor fascinerende en historie, der ligger bag slottet, kongerne og de mange markante personligheder?

Foredraget om Versailles tager dig med på en historisk rejse fyldt med magt, ambitioner og spændende detaljer fra en svunden tid.

Slottet var fra 1682 og til udbruddet af den franske revolution i 1789 det franske monarkis hovedresidens. Her boede den kongelige familie, og slottet var et enestående udstillingsvindue for kongens magt og rigdom.

Det overdådige slotsanlæg var misundt af alle samtidens konger og fyrster og opført af datidens mest magtfulde monark Ludvig XIV, Solkongen. Kongen ønskede at sætte et markant aftryk i fransk historie og kultur, og anlægget udvikledes fra 1660’erne og frem.

Ved Ludvig XIV’s død i 1715 var Versailles ikke blot Frankrigs men et af verdens mest storladne og ekspressive kongeresidenser.

Kongens magt og anseelse skulle afspejle hans bolig, og Versailles blev derfor et tydeligt billede på landets monark og Frankrigs magt og formåen. Slottet blev en forgyldt udstillingsramme for fransk kunstindustri og raffinement og en sublim ramme om monarkiet.

Foredraget om Versailles omhandler slottets fascinerende udvikling fra 1660’erne og frem til 1789. Fokus ligger på slottets arkitektur og kunsthistorie med eksempler i rumindretninger og møbler.

Parkanlægget og Trianon palæerne belyses, og foredraget bringer historien frem til i dag.

Som afslutning omtales Versailles’ rolle som en af Frankrigs mest besøgte seværdigheder og rolle som kongeslot par excellence.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 28.09.2022 10:00-11:30 Taastrup Kulturcenter Steffen Løvkjær
Steffen Løvkjær | FOF Københavns Omegn
Foredragsholder

Steffen Løvkjær

Steffen Løvkjær stiftede i 2001 Historic Talks og har siden både i Danmark og udlandet arbejdet utrætteligt med at formidle kongelig og adelig kulturhistorie fra talrige vinkler. Det gøres gennem foredrag, kulturrejser, guidede ture og byvandringer. Historien støves af og du beriges med en levende og engageret oplevelse. 
Steffen og Historic Talks bruges fast af Kongehuset, flere danske herregårde, ambassader, DR, TV2, konference- og erhvervsfirmaer, Københavns Universitet og div. private foreninger og selskaber. Historic Talks arbejder sideløbende med det faste program med konsulentopgaver for bl.a. Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme, Den franske Ambassade samt med undervisningsforløb for DIS mv.