Skip to content
Rejse til Holland og Floriaden | FOF Københavns Omegn

Holland – med besøg i Floriaden

Det er 10 år siden sidste, men nu sker det altså igen! Floriaden åbner portene til en fantastisk oplevelse, hvor nationer fra hele verden i mere end seks måneder viser deres haver frem. Når du det ikke denne gang, må du vente 10 år til næste. 

På denne rejse tager vi forskud på forårets glæder og besøger naturligvis Floriaden, som er et uforglemmelige besøg. Men rejsen byder også på en tur på Ostermarkedet i Alkmaard samt en udflugt til Amsterdam. Vi har valgt at bo i Zwolle, som er udgangspunkt for forårets busrejse til Holland, hvor tulipaner og andre forårsblomster dækker det flade land, så det ligner et mangefarvet skakbræt. 

Dag 1
I vores komfortable bus forlader vi Danmark og ankommer først på aftenen til vores hotel i Zwolle. Efter indkvartering spiser vi middag på hotellet.

Dag 2
Dagens udflugt går til Amsterdam, Hollands hovedstad. Byen er en smuk og meget spændende by med skønne huse og over 400 broer, der binder byens 780 øer sammen. Vi starter dagen med en sejltur og på denne måde får vi et godt indtryk af den velbevarede bymidte. Rejselederen tilbyder en byrundtur til fods, men der bliver mulighed for at udforske byen på egen hånd, fx besøge byens utallige seværdigheder, som det flotte Van Gogh Museum. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til hotellet via den 30 km lange Markerwaarddijk over Ijssel søen.

Dag 3
Blomsterverdensudstillingen Floriaden finder sted hvert 10. år og i år er det i Almere, i området omkring Amsterdam. Den 60 hektar store verdensudstilling viser gennem forskellige mindre haver og bygninger ser vi grønne udstillinger fra ind- og udland og som gør vores byer, sjovere, smukkere og mere bæredygtige. Udstillingen er delt op i flere områder og nogle af de vigtige elementer i temaerne er duften og farven på blomster og planter, grønsager og frugt. 

Dag 4
Vi starter tidlig efter morgenmaden og kører nordpå. Byen Alkmaar forbindes med ost, og ikke uden grund for her vi finder et af Hollands få eksisterende ostemarkeder samt et ostemuseum, der er indrettet i det smukke gamle indvejningshuse. Vi ser ostemarkedet inden turen går til den charmerende by Giethoorn, der er en lille, helt speciel landsby med tilnavnet ”Lille Venedig”. Herfra fortsætter vores tur over dæmningen fra Flevoland og via Enkhuisen og Hoorn til den gamle stemningsfyldte by Volendam, også kaldt fiskernes landsby pga. det travle havneområde med de mange både og boder. 

Dag 5
Efter en tidlig morgenmad begynder hjemturen, og vi ankommer til Danmark først på aftenen.

Med i prisen:
•Kørsel i4-stjernet bus
•4 x overnatningmed morgenmad
•4 x middag
•1 x entréFloriaden
•1 x besøgostemarked
•1 x udflugt tilAmsterdam
•1 x sejltur iAmsterdam
•1 x besøg iGiethoorn
•Dansk rejseleder

Diverse informationer: 
Nærmere oplysninger omkring mødetid, sted og hoteloplysninger vil blive fremsendt ca. 5 dage før afrejse. GIBA Travel og FOF forbeholder sig ret til mindre ændringer i programmet i forhold til de forskellige arrangementer.  

Opsamling:
Kl. 6.00 – Taastrup Station 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 09.08.2022 06:00-20:00 Taastrup Station Gina Banke
2 Onsdag 10.08.2022 06:00-20:00 Gina Banke
3 Torsdag 11.08.2022 06:00-20:00 Gina Banke
Se alle Se færre

Gina Banke