Skip to content
Lær syteknikker | FOF Københavns Omegn

Lær 3 forskellige syteknikker

Lær 3 forskellige syteknikker

Syteknikker er koden til at kunne sy lækkert tøj.

Her går vi i dybden med at lægge op, sy lynlås i og lave knaphuller. Måske syr du i forvejen, men viger ofte udenom, når der skal sys lynlås i bukser eller knaphuller i en bluse. Ret ofte er der heller ikke spalteplads nok i mønsterpakkerne til at skrive udførlige vejledninger af alle de syteknikker, der skal bruges. Det er derfor, du kan opleve at læse en syvejledning igennem, og støde ind i et punkt der hedder “sy lynlåsen i”, uden nogen som helst andre forklaringer.

Der er MANGE syteknikker at vælge imellem. Vi har samlet 3 af de mest anvendelige på dette kursus. Lær at sy lynlås i, lær at sy knaphuller og knapper i, lær forskellige oplægningsteknikker.

Med disse teknikker kan du let sy nyt tøj eller reparere eksisterende tøj. Det kræver blot, at du har prøvet at sy på symaskine og i hånden.

Du bruger 1 dag til hver teknik:

1. dag. Lær oplægning. Her kan du få vejledning i at lægge op, hvilken oplægning skal du bruge til hvad i hvilket stof. Skal det være på symaskine eller i hånden?

2. dag.
Lær at sy lynlås i, skal det være en skjult lynlås og hvilken slags lynlås er bedst til dit snit og stof.

3. dag. Lær at sy knaphuller og knapper i, du lærer at bruge symaskinen til at sy de pæneste knaphuller i rigtig størrelse samt at sy knapper enten i hånden eller på maskine.


Medbring forskellige slags stof, eller et projekt du er i gang med, lynlåse, div. knapper og sygrej.

Medbring også gerne din egen symaskine, så du lære teknikkerne på din egen maskine.