Skip to content
Østers | FOF Københavns Omegn

Østerstur

Østerstur

Kom med Vilde Råvarer på denne gourmetsanketur efter vilde østers, og få en unik smags- og naturoplevelse, du aldrig vil glemme.

Der er ikke mange som ved det endnu. Men du behøver ikke at tage helt til Vadehavet for at plukke vilde østers i Danmark. De vilde østers vi finder i Isefjorden er forvildede invasive Stillehavsøsters, så vi gør naturen en tjeneste ved at plukke dem.

Klara Rask har 10 års erfaring som vild mad underviser og er ude hver dag i naturen for at plukke til nogle af de bedste restauranter i København. Udover sin viden inden for vild mad, er Klara uddannet biolog og har undervist i botanik på Københavns universitet. Du kan derfor trygt tage med Klara ud i den spiselige natur.

Klara medbringer diverse toppings samt et ekstra par spande. Men du selv skal medbringe enten waders eller høje gummistøvler samt spand og østerskniv samt solbriller og handsker da østers er skarpe. Evt. et fisketegn. Fisketegnet er ikke et krav for at plukke østers, men du skal have fisketegn, hvis du vil bruge redskaber som grab eller tang.

Du kan købe fisketegn her: https //www.fisketegn.dk

Der vil være lavt tidevand på dagen, men hvis du vil have mest muligt ud af oplevelsen, er waders en god ide.

Præcis lokation sendes ca. 1 uge før afholdelse af sanketuren. Stedet ligger tæt ved Holbæk og der vil være parkeringsplads ved mødestedet. Bus 228 går fra Holbæk Station og tager ca. 30 minutter.

Klara forbeholder sig retten til at aflyse turen indtil dagen inden afholdelse hvis vejret er for dårligt. Kraftig blæst og bølger gør det umuligt at se under havets overflade.