Skip to content
Roskilde Kloster rundvisning | FOF Københavns Omegn

Roskilde Kloster

Prisen er inkl. éntre til klosteret


I dag behøver man ikke være adelig, jomfru eller kvinde for at bo i Roskilde Kloster. Der er ikke åbent for offentligheden.

Roskilde Kloster var oprindeligt et sortebrødrekloster, opført 200 meter fra Domkirken i 1231. Halvdelen af af den nuværende bygningsmasse består af stenene fra det gamle sortebrødrekloster, men genbrugt i en bygning fra ca. 1567. Nu var det blevet til et gods ved navn Sortebrødregaard. I 1699 blev det omdøbt til Roskilde Adelige Jomfrukloster og sådan fungerede det indtil 1974. 

Vores guide bor på Roskilde Kloster, hvor han vil føre jer indenfor, så I kan opleve den lille kirke, salen og flere steder på guidet tur. Hør fortællingen om hele klosterets historie og de historiske anekdoter, og få en grundig indføring i den fine malerisamling af malere som Lucas Cranach den Ældre, Abraham Wuchters, Peder Als, Johan Hörner, C.A. Jensen og Chr. Vantore. 

Mødested: Sankt Peders Stræde 8, 4000 Roskilde Slutsted: Vindeboder12, 4000 Roskilde 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 27.08.2021 15:00-17:00 Sankt Peders Stræde 8 Henrik Holstein
Henrik Holstein | FOF Københavns Omegn
Foredragsholder

Henrik Holstein

Forfatteren, greve Henrik Holstein er 66 år gammel (2021) og har årelang erfaring fra både erhvervslivet og diplomatiet – men det er historie, som optager ham og som han formidler med smittende gejst og ikke uden humor. Greven er ikke alene en efterspurgt foredragsholder og guide på slotte og i kirker, men også skribent. Forfatter af ’Adel i vor tid’ (250 sider) og ’Hemmelige Helte’ (160 sider) og talrige artikler. Han har været virksomhedsleder, iværksætter, og under Den kolde Krig var han politisk rådgiver for den amerikanske ambassadør i nogle år. Holstein har rejst eller boet i 40 lande eller stater, altid med et vågent øje for Historien.