Skip to content
Svampejagt i Gribskov | FOF Københavns Omegn

Svampejagt i Gribskov

Kom med på en hyggelig og lærerig svampetur med biolog og sankeekspert Klara Rask fra Vilde Råvarer. Svampeturen denne lørdag går til Gribskov ved Nødebo. Gribskov er en af de bedste svampeskove vi har her i landet, og minder, med sine store mosbeklædte granskove, meget om Sverige både i udseende og svamperigdom. 

Her kan vi både finde Almindelig Kantarel, Tragtkantarel, Karl Johan og mange andre spisesvampe. 

Vi starter med en kort introduktion, går ind i skoven og taler undervejs om, hvad vi finder. 

Appen Danmarks Svampeatlas vil blive introduceret og brugt som litterært værktøj i løbet af turen, så download gerne appen inden, opret en bruger, og prøv den af hjemmefra.

Vi afslutter med samlet gennemgang af dagens udbytte, svampekontrol, og der gives et par gode råd til tilberedning.

Medbring: en kurv, en lille kniv, og evt mad/drikke. 

Udflugten gennemføres uanset vejret, så husk et par gode sko og passende påklædning. Vi skal gå inde midt i skoven gennem uvejsomt terræn. 

Mødested: Parkeringsplads Gribskov ved Nødebo https://goo.gl/maps/SZT5BsMeUXtSeG4e6 

Der er flere p-pladser ved skovskolen på modsatte side af vejen. Bus 307 går fra Hillerød Station kl 9:41 og kører hele vejen til Skovskolen. 

Information

  • Dato 29.10.2022-29.10.2022
  • Adresse Gribskov
    P-Plads V/ Skovskolen På Nødeb
    0
  • Bemærkninger Mødested: Parkeringsplads Gribskov ved Nødebo. https://goo.gl/maps/SZT5BsMeUXtSeG4e6 Der er flere p-pladser ved skovskolen på modsatte side af vejen. Bus 307 går fra Hillerød Station kl 9:41 og kører hele vejen til Skovskolen. Medbring en kurv, en lille kniv, og evt mad/drikke. Udflugten gennemføres uanset vejret, så husk et par gode sko og passende påklædning. Vi skal gå inde midt i skoven gennem uvejsomt terræn.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 29.10.2022 10:00-12:00 Gribskov Klara Rask
Klara Rask | FOF Københavns Omegn

Klara Rask

Klara er biolog og sankeekspert og har over 5 års erfaring som vild mad underviser. Hun har sin egen virksomhed, Vilde Råvarer, hvor hun laver kurser og leverer vilde urter til toprestauranter i København. 

Klara har en stor passion for natur og mad og gør en dyd ud af at lave inspirerende kurser med stor faglighed og praktisk læring. Hun har en faglig baggrund inden for botanik, som gør, at du kan føle dig helt tryg ved at tage med hende ud i den spiselige natur.