Skip to content

VI GLÆDER OS TIL AT ÅBNE IGEN. Alle vores aktiviteter – med få undtagelser – er aflyst t.o.m. den 5. april.

Læs mere her
Fahads Forsmalingshus hos FOF København: Det arabiske forår – 10 år efter

Det arabiske forår – 10 år efter

Det arabiske forår – 10 år efter

Livestreames på Facebook

Den 17. december 2010 satte den 26-årige tunesiske frugtsælger Mohamed Bouazizi ild til sig selv i protest mod korruption og uretfærdighed. Hans voldsomme protest sendte tunesere på gaden og udløste en bølge af oprør i den arabiske verden. Oprørerne førte til regimeskifte i Tunesien, Egypten, Libyen og Yemen, mens de sendte Syrien ud i en blodig borgerkrig og satte Islamisk Stat på verdenskortet.

Her 10 år efter det såkaldte arabiske forår er det stadig et fåtal af landene i regionen der er demokratiske, men vi har set en bølge af nye protester sprede sig i Nordafrika og Mellemøsten.

Denne eftermiddag stiller Fahads Forsamlingshus skarpt på Mellemøsten 10 år efter det arabiske forår. Hvad har protesterne i 2011 betydet for regionen? Er vi i dag vidne til et arabisk forår 2.0? Og hvad har corona betydet for protestbevægelsernes muligheder?

Kom med i et moderne forsamlingshus, hvor du får mulighed for at deltage i debatten og for at se dine egne blinde vinkler i øjnene.

Debatten livestreames på Facebook, og du kan nemt stille dine spørgsmål i kommentarsporet. Tilmeld dig begivenheden her.

Om talerne

Haifaa Awad, læge, debattør, aktivist og forfatter

Nagieb Khaja, journalist, dokumentarinstruktør og forfatter

Rasmus Alenius Boserup, ph.d., direktør i EuroMed Rights. Ekspert i arabisk politik og samfund med fokus på modstands- og oprørsbevægelser i den arabiske verden

Jeg har ikke en Facebook-konto. Kan jeg stadigvæk se med?

Du behøver ikke have en Facebook-konto for at se med den 28. februar. Klik her og se med i Facebook-begivenheden på tidspunktet for livestreamingen. Du kan dog ikke deltage i debatten undervejs i kommentarsporet, hvis ikke du har en Facebook-konto.