Skip to content
Kom til Kommunalvalgsdebat med Emma Holten og Fahad Saeed hos FOF København

Et København for alle

Et København for alle

Der er udsolgt på teatret, men vi livestreamer også på Facebook. Se med her: KV21-debat: Et København for alle

I samarbejde med Mino Danmark og Kvinderådet stiller Fahads Forsamlingshus skarpt på ligebehandling, mangfoldighed og diskrimination op til kommunalvalget. Denne gang deler Fahad Saeed værtsrollen med Emma Holten.

Kommunalvalget er borgernes vej til indflydelse på Rådhuset, hvor retningen bliver lagt for den by, vi bor i. Men hvordan skal vores bolig-, kultur- og velfærdsområder formes over de næste fire år? Hvordan står det egentlig til med lige rettigheder, muligheder og behandling i København?

Lokalpolitik er et af de områder i det danske samfund, hvor der er dårligst repræsentation. Kun 33% af byrådsmedlemmer er kvinder, og kun 3% af de indvalgte i 2017 var personer med minoritetsetnisk baggrund. Men er der en sammenhæng mellem repræsentation og konsekvenser, der rammer skævt?

Med ti kommunalpolitikere på scenen skal vi sammen med værterne og ikke mindst jer som publikum undersøge, hvad kommunalpolitikerne vil gøre for at skabe et København for alle.

Deltag i debatten allerede nu

Vi ønsker at skabe en repræsentativ og mangfoldig debat. Vi vil derfor også gerne høre din mening. Hvad optager dig som borger, og hvad kunne du godt tænke dig at vi spurgte kommunalpolitikerne om? Giv os dine bud i kommentarsporet i Facebook-begivenheden her.

Kommunalpolitikerne på scenen

S: Marcus Vesterager
V: Heidi Wang
DF: Cecilie Winther Kristensen
SF: Harun Demirtas
RV: Christopher Røhl
EL: Sinem Demir
KF: Line Ervolder
NB: Niels Peder Ravn
LA: Joanne Bywater
ALT: Franciska Rosenkilde

Værter

Fahad Saeed er moderator i Fahads Forsamlingshus, der nu kører på femte sæson. Fahad har arbejdet med diversitet og mangfoldighed i 15 år og rådgiver danske og internationale virksomheder og organisationer i diversitet og inklusion. Derudover har Fahad været med til at stifte foreningen Sabaah og er en aktiv stemme i ligestillings- og diversitetsdebatten, bl.a. som bestyrelsesmedlem i KVINFO.

Emma Holten arbejder som politisk konsulent i Kvinderådet, en paraplyorganisation, der opstod med kampen for kvinders stemmeret. Emma er ansvarlig for Kvinderådets lokalvalgskampagne »Tag Stilling til Ligestilling«, som sætter fokus på alle de områder, hvor lokalpolitik påvirker den danske ligestilling – fra repræsentation til dagtilbud.

Debatten er lavet i samarbejde med Mino Danmark og Kvinderådet. Tak til Tuborg Fondet, som har finansieret dele af arrangementet.