Skip to content

COVID-19: Vi har opdateret vores corona-retningslinjer, gældende fra og med den 26. oktober. Du får direkte besked, hvis du er berørt af eventuelle ændringer i forbindelse med din undervisning.

Læs retningslinjerne her
Debat om Kina i Fahads Forsamlingshus

Kina - hvad nu?

Kina er for mange et fjernt og fremmed land. Men det store land griber mere og mere ind i vores verden.

 

Covid-19, Hongkong, Tiktok, cyber-spionage, interneringslejre. Når Kina kaprer nyhedsoverskrifterne, er de ofte urovækkende. Men hvad ved vi overhovedet om Kina og den kinesiske befolkning? Og hvad er det for værdier, vi selv kæmper for? Hvor skal vi være på vagt, og hvor kan vi blive klogere, hvis vi lytter? 

 

Denne eftermiddag har vi inviteret en række eksperter til en debat om verdens folkerigeste land og næststørste økonomi – fra stormagtspolitik over konfucianisme, kultur og hverdagsliv i en autoritær stat til en debat om, hvilken fremtid der venter os.  

 

Kom med i et moderne forsamlingshus, hvor du får mulighed for at deltage i debatten og for at se dine egne blinde vinkler i øjnene. 

 

Om talerne 

  • Mette Holm, journalist og forfatter, har beskæftiget sig med Kina i over 40 år og har skrevet en række bøger om Kina 
  • Sigrid Johannesen, dramatiker og instruktør på Sort/Hvid, har bl.a. lavet teaterforestillingen “Made in China” (2020), der er baseret på hendes rejse til Kina og møde med det kinesiske kommunistparti
  • Mai Corlin, ph.d. i Kinastudier med speciale i visuel kultur
  • Casper Wichmann, leder af Think China på Københavns Universitet, cand.mag. i Kinastudier med speciale i digitale platforme i Kina