Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online den 12. december.

Alkoholkultur i Danmark

Alkoholkulturen i Danmark – en debat om tendenser

Denne aften i november stiller FOF København i samarbejde med Gentofte Kommune skarpt på danskernes forhold til alkohol. Arrangementet sætter fokus på de historiske, kulturelle og samfundsmæssige aspekter ved danskernes alkoholkultur. Hvorfor drikker vi, som vi gør, hvilke (alkohol-)traditioner og ritualer er forbundet med vores overgange i livet, og hvad er de nyeste tendenser? Dette og meget mere vil det veloplagte panel debattere.

Livstilsekspert Anne Glad vil belyse tendenser i samtiden; er du til naturvin, amarone eller er du hoppet på "sober curious"-bølgen? Alkoholforsker Veronica Pisinger kan berette om de tørre tal for vores alkoholforbrug, mens madskribent og journalist Signe Wulff vil fortælle lidt om de særlige kulturelle forhold inden for vin og gastronomi. Vi skal også høre, hvordan en ung og en forælder oplever alkoholkulturen, og hvilke dilemmaer der kan opstå, når alkoholen er en del af det sociale fællesskab.

Oplev en spændende debat, som belyser emnet fra flere sider!

 

I panelet

Anne Glad
Anne Glad. Foto: Les Kaner.

Anne Glad er livstils-og forbrugerekspert og vært på det legendariske »Kender du typen« på DR.

 

 

Signe Wulff
Signe Wulff.

Signe Wulff er skribent, indehaver af bloggen »Kvindevin« og forfatter til »I køkkenet med Blixen« (2019).

 

Veronica Pisinger
Veronica Pisinger.

Veronica Pisinger er forsker i alkohol og unge ved Statens Institut for Folkesundhed på SDU.

 

Kaj Ciechanowski-Jørgensen
Kaj Ciechanowski-Jørgensen.

Kaj Ciechanowski-Jørgensen er gymnasieelev på Aurehøj Gymnasium.

 

Christa Brønd
Christa Brønd. 

Christa Brønd er forælder til dreng i 1.g.

 

Moderator

Anders Legarth Schmidt
Anders Legarth Schmidt.

Anders Legarth Schmidt er journalist på Politiken og forfatter.


Måske du også er interesseret i...

FOF København har hvert år over 200 foredrag, debatter, talks og koncerter i hele hovedstadsområdet. Emnerne varierer fra højaktuelle politiske debatter, kunstneriske øjenåbnere og naturvidenskabelige landvindinger til personlige historier. Foredragsholderne er altid engagerede og dygtige formidlere.

Hvis du er nysgerrig på vores udbud af kurser, workshops og holdtræning, så er der også rig mulighed for at finde noget, der passer dig. Hver år har vi tusindvis af muligheder at vælge mellem, hvor du kan dygtiggøre dig inden for lige det felt, du er interesseret i. Opdyrk en gammel hobby, lær en ny, kom i form eller find noget at gå til sammen med dem, du holder af. Vi udbyder f.eks. hold i musik, madlavning, motion, it, kommunikation, sprog og kreative kurser. Vores udbud er for alle aldre og livssituationer, så du nemt finder det, der passer dig – uanset om du leder efter hold under din barsel, i dit seniorliv eller noget helt tredje.

Gør som 45.000 andre: Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få løbende besked om nye hold, konkurrencer og gratis artikler, opskrifter og undervisernes bedste tips og tricks.

FOREDRAG OG DEBAT

Se alle aktuelle foredrag