Skip to content

Hvis du har gået på et hold i foråret, som fortsætter til efteråret, har vi reserveret en plads til dig. Du får direkte besked, før alle efterårets hold bliver lagt online 22. juni (bemærk ny dato).

Hans Jørgen Bonnichsen foredrag hos FOF København

Bonnichsen: Efterretningsskandalen, der rystede Danmark

Sagen mod FET-chef Lars Findsen vil gå over i historien nationalt såvel som internationalt som den største efterretningsskandale i mands minde. Kun få dage efter, at retssagen mod Lars Findsen starter (30. oktober 2023), udlægger tidl. operativ chef for PET Hans Jørgen Bonnichsen sagen.

Der er tale om et højaktuelt foredrag, der giver indblik efterretningstjenestens dilemmaer og åbner op for diskussionen om den rette varetagelse af rigets sikkerhed. I foredraget vil Hans Jørgen Bonnichsen argumentere for, at man ”skyder gråspurve med kanoner”, og han vil komme med sin analyse af, hvorfor den socialdemokratiske regerings håndtering af sagen er katastrofal i forhold til varetagelsen af rigets sikkerhed.

Foredraget er både baseret på Hans Jørgen Bonnichsen erfaringer og centrale kilder tæt på efterforskningen.

Om Hans Jørgen Bonnichsen

Hans Jørgen Bonnichsen har været chefkriminalinspektør ved politiet i mere end 40 år. I 20 år var han en del af Rejseholdet, hvor han beskæftigede sig med alt lige fra drab til bedrageri. Efterfølgende fungerede han som souschef for Rejseafdelingen og som operativ chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET).

Efter Hans Jørgen Bonnichsen i 2006 gik på pension, har han bl.a. fungeret som TV-avisens efterretningsekspert, hvor han benytter sin viden og erfaring fra politiet, når han kommenterer på aktuelle sager.  

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 01.11.2023 19:00-21:00 Byens Hus Hans Jørgen Bonnichsen
Foredragsholder

Hans Jørgen Bonnichsen