De almennyttige fonde og foreninger i Danmark udgør vigtige elementer i civilsamfundet, og ikke mindst inden for dansk filantropi udgør almennyttige fonde i dag en kernekomponent. Samtidig bliver fondene større og større, og deres uddelinger stiger i disse år.
De store fonde har dermed en mærkbar indflydelse på udviklingen i det danske samfund. I hele landet har fonde som Realdania og Nordea-fonden bidraget til at støtte, udvikle og forandre landdistrikter, kyster og byer. Mens en fond som Lauritzen Fonden yder støtte særligt rettet mod børn og unge i udsatte positioner. Også kunst og kultur er langt hen ad vejen afhængig af fondenes bidrag, og indenfor forskning spiller fondene en massiv rolle.
Fondene bidrager i høj grad til positive udviklinger i samfundet og understøtter fællesskaber, muligheder og forandring. Men hvad betyder det i et demokrati, for vores institutioner og for borgerne, at fondene har så stor indflydelse og i høj grad er medvirkende til at prioritere valg af kunst, byrumsudvikling og projekter?
Vi kigger på fondenes rolle i det danske samfund i en debat med Lauritzen Fonden, TrygFonden og Realdania og får kvalificeret vores viden om fonde ved professor Anker Brink Lund.
Panel:

Anker Brink Lund, professor og ekspert i fonde, CBS

Audrey Townsend, projektchef, Lauritzen Fonden

Henrik Mahncke, analysechef, Realdania

Natasha Al-Hariri, projektchef, Trygfonden (foto: Oscar Meyer)

Moderator: Mikala Satiya Rørbech, Altinget Fonde