Skip to content

Vi opdaterer vores systemer fra torsdag den 28/9 kl. 17 til og med mandag den 2/10 kl. 5. I dette tidsrum er det ikke muligt at foretage tilmeldinger. Kontoret er lukket for henvendelser fredag den 29/9.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked, når vi åbner for tilmeldinger igen
Debat om fondenes rolle i Danmark

Fondenes rolle i Danmark?

De almennyttige fonde og foreninger i Danmark udgør vigtige elementer i civilsamfundet, og ikke mindst inden for dansk filantropi udgør almennyttige fonde i dag en kernekomponent. Samtidig bliver fondene større og større, og deres uddelinger stiger i disse år.

De store fonde har dermed en mærkbar indflydelse på udviklingen i det danske samfund. I hele landet har fonde som Realdania og Nordea-fonden bidraget til at støtte, udvikle og forandre landdistrikter, kyster og byer. Mens en fond som Lauritzen Fonden yder støtte særligt rettet mod børn og unge i udsatte positioner. Også kunst og kultur er langt hen ad vejen afhængig af fondenes bidrag, og indenfor forskning spiller fondene en massiv rolle.

Fondene bidrager i høj grad til positive udviklinger i samfundet og understøtter fællesskaber, muligheder og forandring. Men hvad betyder det i et demokrati, for vores institutioner og for borgerne, at fondene har så stor indflydelse og i høj grad er medvirkende til at prioritere valg af kunst, byrumsudvikling og projekter? 

Vi kigger på fondenes rolle i det danske samfund i en debat med Lauritzen Fonden, TrygFonden og Realdania og får kvalificeret vores viden om fonde ved professor Anker Brink Lund.

 

Panel:

Anker Brink Lund holder foredrag hos FOF København
Anker Brink Lund, professor og ekspert i fonde, CBS

Audrey Townsend holder foredrag hos FOF København
Audrey Townsend, projektchef, Lauritzen Fonden

Mød Henrik Manchke hos FOF København
Henrik Mahncke, analysechef, Realdania

Mød Natasha Al Hariri hos FOF København
Natasha Al-Hariri, projektchef, Trygfonden (foto: Oscar Meyer)

Oplev Mikala Satiya hos FOF København
Moderator: Mikala Satiya Rørbech, Altinget Fonde

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 28.09.2023 19:00-20:30 Kulturcenter Mariehøj Flere foredragsholdere

Flere foredragsholdere