Skip to content

Hvis du har gået på et hold i foråret, som fortsætter til efteråret, har vi reserveret en plads til dig. Du får direkte besked, før alle efterårets hold bliver lagt online 22. juni (bemærk ny dato).

Foredrag om de syv dødssynder – FOF København

Det moderne menneske og de syv dødssynder

Fråseri. Liderlighed. Grådighed. Vrede. Dovenskab. Misundelse. Hovmod.

Hør om de syv dødssynder fra historiens vugge til i dag. Du får indblik i, hvordan traditionen om dødssynderne opstår i den egyptiske ørken, formes af middelalderens store tænkere, får et uforglemmeligt udtryk i Dantes Guddommelige Komedie og stadig udgør en inspirationskilde til dannelse, selverkendelse, spiritualitet og livsmod.

Foredrag om de syv dødssynder – FOF København Foredrag om de syv dødssynder – FOF København

Fra det 4. til 16. århundrede spiller de syv dødssynder en afgørende rolle for det vestlige menneskes dannelse og selvforståelse. Med reformationen 1536 og oplysningstiden i 1700-tallet bliver de syv dødssynder dog spredt for alle vinde og ender som reklameslogans for is, vin eller øl. Dødssynderne er imidlertid udbredte som aldrig før. Vi fråser med naturens ressourcer. Grådighed stortrives på de bonede gulve. Vrede bliver til terrorisme. Den oprindelige betydning af dovenskab er håbløshed. Og desværre er vi også bekendte med begreber som jalousidrab.

I dette foredrag gør teolog og forfatter Martin Herbst op med samtidens negative, fejlagtige syn på synd og viser, at de syv dødssynder er nøglen til at forstå, hvordan vi lever helhjertet, nyder livet sammen og gør verden til et bedre sted for vore efterkommere.

Med dedikation og indsigt vender Martin Herbst litterære og idéhistoriske sten i sin søgen efter sandheden om de syv dødssynder. Hvordan opstod traditionen om de syv dødssynder? Hvorfor har den spillet en afgørende rolle for det vestlige menneskes selvforståelse, dannelse og kultur? Hvem er de toneangivende dødssyndstænkere gennem historien? Var der andre end Martin Luther, der tog fejl, da de vendte de syv dødssynder ryggen? Og hvordan kan vi som moderne mennesker forstå os selv bedre ved at få en dybere forståelse af de syv dødssynder?

Martin Herbst udgav »De syv glæder. Forstå det moderne menneske og de syv dødssynder« (Cornfield Press, 2017).

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 04.10.2023 18:00-20:00 KBH V, Humletorvet Martin Herbst
Martin Herbst – foto Rasmus Rønne
Foredragsholder

Martin Herbst

Uddannelse: Cand.theol. mastergrad i religionsundervisning. Bachelorgrad i sociologi.

Andre faglige kvalifikationer: Har virket som præst i folkekirken i 15 år. Arrangør af Dannelsesrejser til Firenze. Rådgivningsvirksomhed. Forfatter til adskillige bøger og artikler. Dante-ekspert.

Undervisningserfaring: 35 års erfaring på blandet andet Karlovo Universitet i Prag, kirkehøjskoler, ledelsesseminarer, Præsternes Efteruddannelse (FUV), Løgumkloster Refugium m.m.

Se også martinherbst.dk