Skip to content

Der er i øjeblikket forsinkelse på bekræftelsesmail efter køb på op til 12 timer. Har du kontaktet os via mail? Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser hurtigst muligt og senest inden 3 hverdage.

Krigsfotograf Jan Grarup hør det spændende foredrag hos FOF København

Jan Grarup: Krigen i Ukraine – et helvede på jord

Jan Grarup: Krigen i Ukraine – et helvede på jord

Denne aften i Kedelhallen på Frederiksberg kan du høre og se den prisvindende fotograf Jan Grarups øjenvidneberetninger fra krigen i Ukraine.

For Jan Grarup er fotojournalistikken det værktøj, som fungerer bedst og mest effektivt, når de barske og dramatiske historier skal fortælles og formidles. Senest har Jan Grarup dokumenteret den russiske invasion af Ukraine. Han har på nærmeste hold oplevet konsekvenserne for civilbefolkningen og dokumenteret overgreb, bombardementer, men også den ukuelige vilje til overlevelse, europæisk sammenhold og humanisme.

Du kan glæde dig til et enestående indblik i hans fotografering og fortælling, hvor Jan Grarup – som så mange gange før – har været helt tæt på krigens grusomheder.

Om Jan Grarup

Jan Grarup er uden tvivl en absolut mesterfotograf indenfor sit område. Han er uddannet fra journalisthøjskolen i Aarhus og har i flere årtier dækket forskellige krige, konflikter og humanitære katastrofer verden over.

Jan Grarup er blevet hædret med mange prestigefyldte priser og nomineringer, herunder fem gange årets pressefotograf, fem gange årets foto, to nomineringer til W. Eugene Smith Fond for humanistisk fotografering, hele otte World Press Photography Awards, en særlig pris fra Leica Oskar Barnack Award samt mange andre udmærkelser fra Pictures of the Year International og National Press Photographers Association.

Han har udstillet fire gange på VISA POUR L’IMAGE og vundet VISA D’OR for hans dækning af Darfurs humanitære krise. Derudover har Jan Grarup skrevet en række bøger, herunder »Hvor Jernkorsene Gror« og »Then There Was Silence«.

FOREDRAG OG DEBAT

Se alle aktuelle foredrag