Skip to content

Hvis du har gået på et hold i foråret, som fortsætter til efteråret, har vi reserveret en plads til dig. Du får direkte besked, før alle efterårets hold bliver lagt online 22. juni (bemærk ny dato).

Martin Herbst holder foredrag hos FOF København

En dramatisk rejse til Moon-bevægelsens indre

Hvorfor valgte han som ung gymnasieelev at ofre familie, venner, uddannelse og en lovende sportskarriere for at gå helhjertet ind i Moon-bevægelsen? Hvorfor arbejdede han i døgndrift med pengeindsamling og hvervning af nye medlemmer, og hvorfor blev han ved i næsten 20 år? Hvorfor blev han gift med en tilfældig udvalgt kvinde ved et bunkebryllup i Korea, og hvorfor bortadopterede de deres førstefødte søn til et barnløst par i bevægelsen? Og hvorfor besluttede han til sidst at bryde med alt det, han havde levet og åndet for?

Foredrag med Martin Herbst om Moon-bevægelsen Foredrag med Martin Herbst om Moon-bevægelsen
Privatfoto. Billede 1: Forside fra Moon-bevægelsens magasin »Nyt Håb«, hvor Martin er portrætteret, mens han sælger magasinet. Billede 2: Martin og hans kommende kone lige efter matching.

Kom helt ind under huden i Moon-bevægelsen, når forfatter og teolog Martin Herbst giver et sjældent indblik i hans egen tid i Moon. Hans historie er en hyldest til livet og historien om et menneske, der måtte ud på en lang omvej i tilværelsen for at finde det liv, han ville leve. 

Du hører om Moon-bevægelsen, som er grundlagt i 1954 af den kontroversielle leder Sun Myung Moon, og du kommer ind bag mystikken i en ellers lukket verden. Vi dykker ned i, hvad en sekt er, hvad det vil sige at være i en sekt og sekter som et stigende og akut samfundsproblem. Samtidig vil Martin Herbst også fortælle, hvordan han kom videre uden bitterhed, da hele hans verden styrtede i grus, og hvordan han arbejde med ikke at føle sig som offer, da han indså, at han var blevet bedraget.

Foredrag med Martin Herbst om Moon-bevægelsen
Privatfoto. Martin fotograferet med sin kone lige efter vielsen til et bunkebryllup med en masse andre vielser.

Foredraget er en livsbekræftende fortælling om at vende om i sit liv og tage tyren ved hornene, så man kan føle sig lykkelig, livsglad og taknemmelig. Martin Herbst udgav i marts 2023 bogen »Mit livs omvej – en dramatisk rejse til Moon-bevægelsens indre« (Lindhardt og Ringhof). I den anledning var Martin også gæst i radioprogrammet »Genstart« på DR. Hør det gratis som podcast her: Manden fra Moon.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 06.11.2023 18:00-20:00 Lyngby, Jernbanepladsen Martin Herbst
Martin Herbst – foto Rasmus Rønne
Foredragsholder

Martin Herbst

Uddannelse: Cand.theol. mastergrad i religionsundervisning. Bachelorgrad i sociologi.

Andre faglige kvalifikationer: Har virket som præst i folkekirken i 15 år. Arrangør af Dannelsesrejser til Firenze. Rådgivningsvirksomhed. Forfatter til adskillige bøger og artikler. Dante-ekspert.

Undervisningserfaring: 35 års erfaring på blandet andet Karlovo Universitet i Prag, kirkehøjskoler, ledelsesseminarer, Præsternes Efteruddannelse (FUV), Løgumkloster Refugium m.m.

Se også martinherbst.dk