Skip to content

Hvis du har gået på et hold i foråret, som fortsætter til efteråret, har vi reserveret en plads til dig. Du får direkte besked, før alle efterårets hold bliver lagt online 22. juni (bemærk ny dato).

Pernille Stensgaard fortæller ud fra bogen »Hvad jeg ved om kvinder på heste«

Hvad jeg ved om kvinder på heste

– en aften med Pernille Stensgaard

Journalist og forfatter Pernille Stensgaard er bl.a. kendt for sine mange år på Weekendavisen, sin bestseller »Selveste Gyldendal« (2020) og kulturprogrammet Smagsdommerne (DR).

Denne efterårsaften i Kulturcenter Mariehøj i Gammel Holte vender hun tilbage til sin barndoms landskaber i en underholdende og indsigtsfuld samtale med forfatterkollega Tommy Heisz. Samtalen tager udgangspunkt i Pernille Stensgaards aktuelle og anmelderroste erindringsbog »Hvad jeg ved om kvinder på heste« (2023).

Hvad jeg ved om kvinder på heste af Pernille Stensgaard

Bogen fortæller historien om pigen Pernille, der forlader de inderligt elskede og inderligt ligeglade heste og drager på erobringstogt i de voksnes verden de næste tre årtier. Men hun længes. Vejen tilbage til hestene bliver en vej væk fra alt det, der holder hende søvnløs om natten. En pause fra sorg, der kommer farende ud af det blå, og fra dramaer og tab, der vokser sig mere og mere virkelige og vidtrækkende.

I »Hvad jeg ved om kvinder på heste« fortæller Pernille Stensgaard også historien om de første kvindelige ryttere, der turde sætte sig overskrævs, og hvordan de på forbløffende vis bemægtigede sig hesten på under hundrede år. Hestens kulturhistorie væves uløseligt sammen med Pernille Stensgaards egne erkendelser. Om hvem vi er, om dyr og os.

Glæd dig derfor til en ganske særlig aften i selskab med en af landets skarpeste observatører af den menneskelige natur og de kulturelle fællesskaber, der binder os sammen. 

Du får som publikum rig lejlighed til at stille spørgsmål og byde ind med kommentarer.

 

Pernille Stensgaard

Om Pernille Stensgaard

Pernille Stensgaard (f. 1960) er dansk forfatter og journalist på Weekendavisen. Hun har bl.a. skrevet »København – folk og kvarterer« (2002), »Skagen« (2004), »Da Louisiana stjal billedet« (2008), »Den fantastiske fortælling om islænderen i Danmark« (2011) og en række andre – ikke mindst den anmelderroste bestseller »Selveste Gyldendal« fra 2020. Foto: Les Kaner

 

Kvadratisk billede af forfatter Tommy Heisz

Om Tommy Heisz

Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet flere dokumentariske bøger, bl.a. om balkankrigene i 1912-13, den spanske syge i 1918 og mellemkrigstidens populære svømmepiger. Ved siden af sit forfatterskab er Tommy Heisz ekstern lektor på DIS Study Abroad samt podcastvært på Vild Historie og Næste side. Tommy Heisz er en populær foredragsholder og en flittigt benyttet moderator.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 16.11.2023 19:00-21:00 Kulturcenter Mariehøj Pernille Stensgaard

Pernille Stensgaard