Skip to content
Hør om den kommende verdenssupermagt Kina til dette Foredrag!

Udfordringen Kina

Kom til et højaktuelt, ambitiøst og underholdende foredrag om dagens Kina. Til dette foredrag fortæller kinaekspert, journalist og tidligere DR Beijing-reporter Jan Larsen om de store forandringer i kinesernes hverdag og arbejdsliv, den kommende supermagts svære rolle i verden – og overraskende nye sider af samfundet og folket.

Kina fremstiller mange af vores varer og påvirker vores økonomi – og tester sin supermagtsstatus, militært og politisk. Samtidig spørger mange: Skal vi være bange for Kina? Andre er nysgerrige på, om kineserne egentlig er lykkelige hjemme i Kina. Foredraget giver et skarpt billede af det kinesiske samfund. Fra politik, højteknologi til moral og ulighed.

Kinas ubestridte leder, Xi Jinping, har fået nye udfordringer i en periode, hvor landet er kommet i modvind, og den vestlige verden nu betragter Kina som en rival. I dagligdagen bekymrer kineserne sig over det dyre sundhedsvæsen, et skolesystem der tærer på familiernes budget – og et arbejdsliv, der bliver mere ekstremt og stresset.

For få børn og for mange ældre påvirker den traditionelle kultur og økonomi. Censuren er benhård og overvågningen er effektiv døgnet rundt. Mange skævheder i systemet hæmmer udviklingen, hvor ideologi ofte vægtes højere end fakta, som vi senest så under covid-19 pandemien – og hvor korruption og nul-fejls-kultur florerer. Samtidig præsterer Kina imponerende projekter i rummet, under vandet, på skinner og i laboratorierne.

Hvis du vil vide mere om Kina før, nu og i fremtiden, bør du komme til dette levende foredrag.

Foredrag om Kina med Jan Larsen

Om Jan Larsen

Journalist Jan Larsen var i seks år bosat i Beijing som DRs første korrespondent i Kina. Han er tidligere reporter, erhvervsjournalist og redaktør på TV-avisen. Han er nu professionel foredragsholder med Kina som speciale, kommentator i medierne og skriver nyheds- og baggrundsartikler om Kina. Med sin store erfaring sætter Jan Larsen den aktuelle udvikling og de kinesiske vaner og uvaner sammen til et ærligt og direkte portræt af Kinas aktuelle udfordringer både ude og hjemme.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 03.04.2024 19:00-21:00 Byens Hus Jan Larsen
Foredragsholder

Jan Larsen


Måske du også er interesseret i...

FOF København har hvert år over 200 foredrag, debatter, talks og koncerter i hele hovedstadsområdet. Emnerne varierer fra højaktuelle politiske debatter, kunstneriske øjenåbnere og naturvidenskabelige landvindinger til personlige historier. Foredragsholderne er altid engagerede og dygtige formidlere.

Hvis du er nysgerrig på vores udbud af kurser, workshops og holdtræning, så er der også rig mulighed for at finde noget, der passer dig. Hver år har vi tusindvis af muligheder at vælge mellem, hvor du kan dygtiggøre dig inden for lige det felt, du er interesseret i. Opdyrk en gammel hobby, lær en ny, kom i form eller find noget at gå til sammen med dem, du holder af. Vi udbyder f.eks. hold i musik, madlavning, motion, it, kommunikation, sprog og kreative kurser. Vores udbud er for alle aldre og livssituationer, så du nemt finder det, der passer dig – uanset om du leder efter hold under din barsel, i dit seniorliv eller noget helt tredje.

Gør som 45.000 andre: Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få løbende besked om nye hold, konkurrencer og gratis artikler, opskrifter og undervisernes bedste tips og tricks.