Skip to content

Har du gået på et hold i foråret, som fortsætter i efteråret? Vi udsender forhåndsreservationer i perioden 29. maj-14. juni. Fra 25. juni kan du se alle efterårets hold online.

Sommerhøjskole: Folkesjæl

I 2024 fylder Grundloven 175 år, og der er valg til både Europa-Parlamentet og Det Hvide Hus. Vi benytter anledningen til at stille skarpt på folkesjælen. Hvem er vi danskere, og hvordan adskiller vi os fra vores europæiske medborgere og de 300 mio. amerikanere i The Land of the Free?

Som altid på Sommerhøjskolen belyser vi årets tema fra forskellige perspektiver med særlig vægt på kunst, kultur og litteratur – folkesjælens måske klareste spejl!

Du kan bl.a. opleve:


Merete Pryds Helle. Foto: Les Kaner.

Mød forfatter Merete Pryds Helle

Boghylderne bugner med dansk litteratur fra nye og etablerede forfattere. Hvad skriver de om, hvad læser vi, og hvad siger det om os som folk? Den prisvindende forfatter Merete Pryds Helle giver sit bud, og vi får et blik ind i hendes arbejde som forfatter. Merete er desuden bestyrelsesleder af Statens Kunstfond, og hun står i spidsen for Legatudvalget for Litteratur.

 


Per Vers. Foto: Tuala Hjarnø.

Oplev Per Vers' musik af huspoeten Benny Andersen

Vi går til kanten med årets musikalske indslag. Oplev Per Vers’ anmelderroste nutidige favntag med hele Danmarks huspoet, Benny Andersen, som lige inden sin død gav Per et helt særligt opdrag. Afslutningen på sommerhøjskolen bliver et moderne mix af talk, musik, lyrik, beats og freestyle rap!

 

  
Til venstre: Jennifer Vedsted Christiansen. Foto: Nadia von Rikka. I midten: Line Knutzon. Til højre: Morten Krogh.

Få indblik i dansk scenekunst

Vi har samlet tre markante personer fra dansk scenekunst til en samtale om, hvordan både ny dansk dramatik og gamle klassikere spejler samtidens folkesjæl. Det bliver både indsigtsfuldt og underholdende, når Jennifer Vedsted Christiansen (instruktør og kunstnerisk direktør, Nørrebro Teater), Line Knutzon (dramatiker) og Morten Krogh (festivaldirektør, CPH STAGE) går på scenen.

 


Anders Agner.

Mød chefredaktør Anders Agner

Chefredaktør på Kongressen.com Anders Agner tager temperaturen på den amerikanske folkesjæl set gennem nyere tids præsidenter fra Kennedy til Biden. Former folket præsidenten eller omvendt? Og hvad kan vi forvente af præsidentvalget 2024?

 

Ingeborg Okkels EMP 
Til venstre: Ingeborg Okkels. Foto: Søren Zeuth. Til højre: Else Marie Pade.

Ingeborg Okkels fortæller om den elektroniske musiker Else Marie Pade

Pionererne har modet og evnerne til at udfordre folkesjælen. Den elektroniske musiker Else Marie Pade, som ville være fyldt 100 år i år, er en af Danmarks allerstørste musikalske pionerer. Ingeborg Okkels (ph.d. i musik- og lydopfattelse) fortæller hendes fantastiske historie, og vi kommer til at høre eksempler på Else Marie Pades magiske musik.

 


Bo Lidegaard. Foto: Simone Lilmoes.

Mød historiker Bo Lidegaard

I Danmark har vi en særlig relation mellem monarkiet, folkestyret og folket. Historiker Bo Lidegaard fortæller om, hvordan det moderne monarki blev til i årene efter første verdenskrig og om, hvordan vores monarki går hånd i hånd med demokrati og velfærdssamfund. Han ser også frem mod Frederik Xs tid på tronen og monarkiets fremtid.

 


Frederik Lindskov.

Heldagsudflugt med guide Frederik Lindskov

Vi inviterer på heldagsudflugt i bus med flere stop undervejs. Vi byder på frokost samt kaffe og kage.

 

Værd at vide

Hvis du tilmelder dig allerede nu, er du sikret en plads til FOF Københavns traditionsrige Sommerhøjskole i uge 25 på Lindegården i Lyngby, som har været udsolgt de sidste mange år.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 18.06.2024 10:00-15:00 Lindegaarden Flere foredragsholdere
2 Onsdag 19.06.2024 10:00-15:00 Lindegaarden Flere foredragsholdere
3 Torsdag 20.06.2024 09:00-17:00 Lindegaarden Flere foredragsholdere
Se alle Se færre

Flere foredragsholdere