Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online 13. december.

Mød Niels Lan Doky og børnene Mai og Ken hos FOF København

Family business – en aften med Niels Lan Doky og børnene Mai og Ken

Samtale og minikoncert

FOF København og Gentofte Jazzklub inviterer til en aften i musikkens tegn! Kom helt tæt på den verdenskendte pianist Niels Lan Doky og hans børn Mai Lan Doky og Ken Linh Doky, der begge er spirende talenter på musikscenen indenfor jazz og R&B.

I en samtale med journalist Frederik Korfix, radiovært på DR P8 Jazz, taler far og børn om jazzen, familien og karrieren. Hvad betyder den fælles passion for musikken for dem som familie? Hvad giver det dem at spille sammen? Hvad byder de hver især ind med som ambassadører for forskellige generationer? Og hvordan ser de vilkårene for de unge musikere i dag, sammenlignet med dengang Niels Lan Doky slog igennem?

Arrangement slutter med en minikoncert med Mai Lan Doky og Ken Linh Doky – og mon ikke deres far kan lokkes på scenen og give et nummer også?

Mød:

  • Niels Lan Doky: Klaver
  • Mai Lan Doky: Vokal
  • Ken Lihn Doky: Klaver/keys
  • Frederik Korfix, DR P8 Jazz: Moderator

Om Niels Lan Doky

Niels Lan Doky er p.t. den mest aktive og anderkendte danske jazzmusiker på den internationale scene. Den udenlandske presse har forlængst udnævnt ham til “sin generations bedste pianist” og senest som “en af de vigtigste pianister som den europæiske jazzscene har fostret de sidste 45 år”.

Han har samarbejdet med de fleste af jazzverdenens største koryfæer, bl.a. Michael Brecker, David Sanborn, Niels-Henning Ørsted Pedersen, John Scofield, Billy Cobham og Pat Metheny for bare at nævne nogle få – og han har optrådt for verdenseliten, bl.a. for Pave Johannes Paul II på Vatikanet. Niels blev slået til Ridder af Dannebrog i 2010 af H.M. Dronning Margrethe den 2. og gav en TED talk i 2016.

Niels havde sin professionelle debut allerede som 13 årig på jazzklub Vingården i København. Som 15-årig begyndte han at spille med den legendariske amerikanske trompetist Thad Jones og har siden da turneret intensivt over det meste af verden og har med sit unikke klaverspil vundet utallige priser i bl.a. USA, Asien og Europa.

Han har boet i udlandet det meste af sit liv, i hhv. Boston, New York og Paris, men er nu tilbage i Danmark. Og med sig har han sine tvillinger Mai og Ken, som også er spirende talenter på musikscenen. Sammen spiller de lejlighedsvis og dermed er stafetten givet videre til næste generation.

Niels er vokset op i et musikalsk hjem med en far, Thai Doky, der bl.a. var guitarlærer på FOF.

Om Mai og Ken

Singer/songwriter Mai Lan Doky er født og opvokset i Paris og er på vej op som en af de nye stjerner inden for europæisk R&B og soul. Med sin naturlige og organiske stemme bliver hun ofte beskrevet som en moderne Sade. Hun har for nylig optrådt sammen med amerikanerne Darryl Jones (bassist i Rolling Stones), saxofonist Bill Evans og trommeslagerlegenden Harvey Mason.

Hendes tvillingebror Ken Linh Doky er pianist, producer og kapelmester med speciale i jazz-præget hiphop og R&B. Kendt for sit enestående talent, positive energi og professionalisme optræder han regelmæssigt med Aya Nakamura (Frankrigs største popstjerne), SCH (Frankrigs største hiphop-kunstner) og Nicky Doll (senest ved Vogue magasinets hundrede års VIP-fejring i Paris) – samt med internationale kunstnere såsom YahZarah (der bl.a. arbejder med Madonna, Erykah Badu, Lenny Kravitz) og den legendariske soul/pop-gruppe Sister Sledge (der står bag hittet »We Are Family«).

Med Niels Lan Doky som far er Doky-tvillingerne opvokset i en musikalsk familie af højeste kaliber og udgør den næste generation.

Samarbejdspartner: Præsenteres i samarbejde med Gentofte Jazzklub.

Gentofte Jazzklub logo

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 14.12.2022 19:00-21:00 Byens Hus Ken Linh Doky

Flere foredragsholdere