Skip to content

Vi opdaterer vores systemer fra torsdag den 28/9 kl. 17 til og med mandag den 2/10 kl. 5. I dette tidsrum er det ikke muligt at foretage tilmeldinger. Kontoret er lukket for henvendelser fredag den 29/9.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked, når vi åbner for tilmeldinger igen
Fotoskole for børn hos FOF København

Fotoskole for unge 10-14 år – efterårsferie

Dit personlige billedsprog

Er du vild med at fotografere og fortælle historier med dit kamera? Og synes du, det er sjovt at dele det med andre?

Her skal vi dykke ned i en masse fotografi og se på forskellige kunstneres arbejde samt se relevante fotoudstillinger i byen. Vi skal samarbejde og løse individuelle opgaver og se på de fotografier, vi tager under forløbet. På denne fotoskole i efterårsferien skal vi også på en dagstur ud i efterårets natur og fotografere.

Fotoskole for unge hos FOF København

Vi kommer til at fotografere i nærområdet og kigge på og diskutere fotografi, så vi lærer at se på hinandens arbejde og give feedback til hinanden. Nogle gange fotograferer vi, når vi mødes, og enkelte gange får du småopgaver med hjem. Du lærer om billedkompositioner og visuelle virkemidler. Du bliver kastet ud i en masse praksis, og du lærer om kamerateknik, både mens vi fotograferer, og mens vi evaluerer vores billeder. Du vil blive bedt om at sende et lille udvalg af dine billeder fra dag til dag.

Vi afslutter med en lille digital fotoudstilling med de bedste billeder fra forløbet, så I sammen kan se nogle af billederne, og så familie og venner kan komme og se jeres flotte arbejde.

 

Kurset er bygget op omkring fire tematikker (inkl. en dagstur):

Fotoskole med Ida Arentoft hos FOF København

1. Efterårets natur

Efterårets natur vil være omdrejningspunktet for en dagstur til Dyrehaven og Bellevue Strand, hvor der vil være rig mulighed for at blive inspireret af, hvordan efteråret sætter sit særlige præg på naturen. Vi skal skabe stemningsfulde fotografier af det smukke og farverige efterårslandskab og af havet. Sammen går vi på opdagelse efter fortællinger i landskabet og bliver bedre til at observere naturen.

 

Bliv en bedre fotograf – kurser for børn hos FOF København Fotoskole i skolernes ferier hos FOF København 

2. Lysets fortælling

At "se lyset" er en afgørende forudsætning for at tage spændende billeder, og lyset er en essentiel del af at fotografere. Når vi fokuserer på lyset, åbner der sig en masse nye muligheder for at give de objekter, steder og mennesker, vi fotograferer, et helt særligt udtryk.

 

Fotoskole – kreative fag

3. Se på verden omkring dig

Vi skal arbejde med at blive dygtige til at observere og til at se med et fotografisk blik, hvor vi kan opdage alle de finurligheder, der er omkring os. At fotografere er også at sætte spørgsmålstegn, at få øje på det mærkelige, det anderledes og det skæve, men også de almindelige ting, der hver dag omgiver os.

 

Fotoskole for unge hos FOF København

4. Kom tæt på dit emne

At fotografere er også følelser og en måde at komme tæt på andre mennesker, miljøer, steder og ting. Vi arbejder med, hvordan forskellige følelser kan komme til udtryk i vores fotografier. Det kan være fotos af nogle af dem, vi kender bedst – vores far, mor, søskende, ven eller veninde – eller steder og områder omkring os. Formålet er at tage billeder, hvor vi selv bliver udfordret som fotografer.

 

Medbring

Du skal have et rigtigt digitalkamera – ikke bare din smartphone – men det behøver ikke at være et dyrt kamera. Det er også en fordel, hvis du har lidt kendskab til kameraet på forhånd. Husk madpakke, drikkelse og tøj passende til vind og vejr, da vi skal være en del ude og fotografere.

 

Værd at vide

Vær opmærksom på mødetider, og påregn udgift til togtur mellem Carlsberg St. og Klampenborg St.

Tilmelding skal ske i barnet navn og fødselsdato. 

Fotoskole for børn og unge hos FOF København

Information

  • Dato 16.10.2023-20.10.2023
  • Adresse KBH V, Humletorvet
    Humletorvet 27, 1.sal
    1799 København V
  • Lokale Lok.2
  • Bemærkninger Du skal have et rigtigt digitalkamera – ikke bare din smartphone. Men det behøver ikke at være et dyrt kamera, og det er en fordel hvis du har lidt kendskab til kameraet på forhånd. Husk madpakken, drikkelse og tøj passende til vind og vejr (vi skal være en del ude og fotografere). Påregn udgift til togtur mellem Carlsberg St. og Klampenborg St. Obs på mødetiderne se kalenderen.

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 16.10.2023 10:00-13:30 KBH V, Humletorvet Ida Arentoft
2 Tirsdag 17.10.2023 10:00-13:30 KBH V, Humletorvet Ida Arentoft
3 Onsdag 18.10.2023 10:00-14:25 KBH V, Humletorvet Ida Arentoft
Se alle Se færre
Underviser

Ida Arentoft

Uddannelse:

  • 2010, BA (Hons) Fine Art Photography, The Glasgow School of Art 
  • 2006, Fotografi, Københavns Film og Fotoskole

Andre faglige kvalifikationer: Jeg har bl.a. udstillet følgende steder:
Copenhagen Photo Festival, Fotografisk Center, Galleri Grundstof, Code Art Fair, Phototeket, Photo Collect i Museumsbygningen, Harbourfront Art Centre (Toronto), Street Level Photoworks (Glasgow), The Photographer’s Gallery (London), The Art Foundation Metamatic: Taf (Athen), Royal Scottish Academy (Edinburgh).

Undervisningserfaring: Jeg har undervist i fotografi i både Danmark og i Skotland i mange år. I Danmark har jeg bl.a. undervist i fotografi på Gl. Holtegaard, Copenhagen Photo Festival, Kunsthal 44 Møen (Skoletjenesten), Frederikssund Museum Færgegården og i Fotografisk Center. I Skotland har jeg undervist på Street Level Photoworks, Project Ability, Trongate 103 og Perth Museum and Art Gallery.

Andet: Jeg arbejder desuden i Fotografisk Center, og jeg har i Skotland tidligere arbejdet på forskellige museer og gallerier. Jeg arbejder også med formidling i form af omvisninger i udstillinger.