Skip to content

COVID-19: Vi har opdateret vores corona-retningslinjer, gældende fra og med den 26. oktober. Du får direkte besked, hvis du er berørt af eventuelle ændringer i forbindelse med din undervisning.

Læs retningslinjerne her
Foto hos FOF København

Fotoskole for unge (10-14 år)

Er du vild med at fotografere og fortælle historier med dit kamera? Og synes du det er sjovt at dele det med andre? Her skal vi dykke ned i en masse fotografi og se på forskellige kunstneres arbejde, samt se relevante fotoudstillinger i byen. Vi skal samarbejde og løse individuelle opgaver og se på de fotografier vi tager under forløbet.

Vi kommer til at fotografere i nærområdet, og kigge på og diskutere fotografi, så vi lærer at se på hinandens arbejde og give feedback til hinanden. Nogle gange fotograferer vi når vi mødes, og enkelte gange får du småopgaver med hjem. Du lærer om billedkompositioner og visuelle virkemidler. Du bliver kastet ud i en masse praksis, og du lærer om kamerateknik, både mens vi fotograferer og mens vi evaluerer jeres billeder.

Vi afslutter med en lille digital fotoudstilling med de bedste billeder fra forløbet, så I sammen kan se nogle af billederne, og så familie og venner kan komme og se jeres flotte arbejde.

Medbring

Du skal have et rigtigt digitalkamera – ikke bare din smartphone. Men det behøver ikke at være et dyrt kamera, og det er en fordel hvis du har lidt kendskab til kameraet på forhånd. Husk tøj passende til vind og vejr, da vi skal være en del ude og fotografere.

Kurset er bygget op omkring fire tematikker

Lysets fortælling

– at »se lyset« er en afgørende forudsætning for at tage spændende billeder, og lyset er en essentiel del af at fotografere. Når vi fokuserer på lyset, åbner der sig en masse nye muligheder for at give de objekter, steder og mennesker, vi fotograferer, et helt særligt udtryk. 

Mørkets fortælling

– vi vil tage udgangspunkt i årstiden, hvor efterår og vinter og mørke giver særlige stemninger, som kan inspirere os til at skabe anderledes og udtryksfulde billeder. Vi skal arbejde med, hvad denne tid på året, som går mod dage med mere mørke, får os til at tænke på, og vi skal arbejde med hvordan vi kan fortælle det i billeder.

Se på verden omkring dig

– vi skal arbejde med at blive dygtige til at observere og til at se med et fotografisk blik, hvor vi kan opdage alle de finurligheder, der er omkring os. At fotografere er også at sætte spørgsmålstegn, at få øje på det mærkelige, det anderledes og det skæve, men også de almindelige ting der hver dag omgiver os.

Kom tæt på dit emne

– at fotografere er også følelser, en måde at komme tæt på andre mennesker, miljøer, steder og ting. Vi arbejder med hvordan forskellige følelser kan komme til udtryk i vores fotografier. Det kan være fotos af nogle af dem, vi kender bedst, vores far, mor, søskende, ven eller veninde, eller steder og områder omkring os. Formålet er at tage billeder, hvor vi selv bliver udfordret som fotografer.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 21.10.2020 16:00-17:50 KBH V, Humletorvet Ida Arentoft
2 Onsdag 28.10.2020 16:00-17:50 KBH V, Humletorvet Ida Arentoft
3 Onsdag 04.11.2020 16:00-17:50 KBH V, Humletorvet Ida Arentoft
Se alle Se færre
Underviser

Ida Arentoft

Uddannelse: 2010 BA (Hons) Fine Art Photography, The Glasgow School of Art
2006 Fotografi, Københavns Film – og Fotoskole

Andre faglige kvalifikationer: Jeg har bl.a. udstillet følgende steder:
Copenhagen Photo Festival, Fotografisk Center, Galleri Grundstof, Code Art Fair, Phototeket, Photo Collect i Museumsbygningen, Harbourfront Art Centre (Toronto), Street Level Photoworks (Glasgow), The Photographer’s Gallery (London), The Art Foundation Metamatic: Taf (Athen), Royal Scottish Academy (Edinburgh).

Undervisningserfaring: Jeg har undervist i fotografi i både Danmark og i Skotland i mange år. I Danmark har jeg bl.a. undervist i fotografi på Gl. Holtegaard, Copenhagen Photo Festival, Kunsthal 44 Møen (Skoletjenesten) og i Fotografisk Center. I Skotland har jeg undervist på Street Level Photoworks, Project Ability, Trongate 103 og Perth Museum and Art Gallery.

Andet: Jeg arbejder desuden i Fotografisk Center og på Gl. Holtegaard og jeg har i Skotland tidligere arbejdet på forskellige museer og gallerier. Jeg arbejder også med formidling i form af omvisninger i udstillinger.