Skip to content

Hvis du har gået på et hold i foråret, som fortsætter til efteråret, har vi reserveret en plads til dig. Du får direkte besked, før alle efterårets hold bliver lagt online 22. juni (bemærk ny dato).

Værkstedsarbejde hos FOF København

Knivkursus - fremstil din egen kniv - voksne og børn fra 10 år

Knivkursus - fremstil din egen kniv - voksne og børn fra 10 år

Når man færdes i skoven eller på fisketure – eller går til spejder – så skal man have sine egen kniv. Hvorfor ikke lave kniv og skede selv?

Dette er en rigtig god aktivitet for både mødre og fædre med deres barn. I vil få en lærerig og hyggelig weekend sammen og komme hjem med flotte hjemmelavede knive.

Det er ikke helt let at lave sin egen kniv, men det er heller ikke sværere, end det sagtens kan lade sig gøre. Alle deltagere får en god baggrund for forståelsen og respekt for, at kniven skal bruges rigtigt og til det rigtige. Alle får fremstillet deres helt egen personlige kniv og skede, og det er en forudsætning, at man hjælper hinanden.

Sværhedsgraden tilpasses til deltagernes og børnenes niveau, så alle kan være med. Knivkurset afvikles over en lørdag og søndag.

Programmet er som udgangspunkt:

Lørdag – kniven fremstilles

Kl. 9.00: Møde og introduktion. Fremstilling af arbejdstegning for den kommende kniv. Valg af klinge og materiale. Udarbejdelse af frontklods. Arbejdstegning finjusteres. Boring af skæftehul til klingen. Limning af kniv. Udslibning, finpudsning og polering. Teoristof om f.eks. lim, slibning, træsorter, ben og tandmaterialer indlægges på passende steder.

Kl. 17.00: Afrunding og tak for i dag.

Søndag – skeden fremstilles

Kl. 9.00: Fremstilling af skede. Syning, prægning og formning. Farvning og finish.

Kl. 15.00: Oprydning.

Kl. 16.00: Afslutning og tak for i dag.

Underviseren Mikael Hansen har mange års erfaring i fremstilling af knive og er forfatter til »Knivskolen« (2021) og »Den store knivbog« (2019).

Medbring

En god stor madpakke og drikkevarer til dagen.

Værd at vide

Prisen dækker en voksen og et barn. Der vil i løbet af dagen være god mulighed for pauser – især for børnene.

Underviseren medbringer alt værktøj og materialer. Afregning af materiale sker direkte med underviseren ved kurset afslutning.

Materialerne omfatter: Standard frontklods, lim, slibegrejer, værktøjsslid, læder, narvsværte, imprægneringsvæsker, voks, dimser, dutter og meget andet. En ca. pris er 300 kr. pr. kniv. Derudover kommer udgifter til klinger og skæfteklodser, som man enten kan medbringe hjemmefra eller købe til indkøbspris på kurset. Underviseren medbringer et stort udvalg i forskellige prisklasser

FAMILIEKURSER

Se alle aktuelle kurser