Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online 13. december.

IT-kurser hos FOF København

Online med Zoom

Lær at afholde online møder, kurser og webinarer

Dette kursus afvikles online. I dagene op til kurset bliver du kontaktet for hjælp til installation af Zoom på din computer. Og derefter mødes vi online i Zoom på selve kursusdagen, som forløber over 3 timer.

Der kan være mange årsager til, at det er uhensigtsmæssigt, eller umuligt, at møde fysisk op til et møde eller et kursus. Ofte er det afstanden, der gør det besværligt, men det kan også bare være nemmere, at blive hjemme, og så holde mødet eller kurset online.

Der er mange forskellige programmer til at afholde møder online, men Zoom er et af de mest populære. Godt nok har der lige været noget problematik omkring sikkerheden, men det er løst, så det eneste vi skal overveje, er om vi har lyst til, eller lov til, at få vores møde afviklet på servere der ikke står i EU.

Fordelen ved at tage et fysisk kursus i en klasse, f.eks. en aften om ugen i en periode, er mange. Der er det sociale i at mødes med andre mennesker, kunne se hinanden i øjnene når læreren underviser, og kunne se det kursisten laver, så de kan få hjælp og vejledning direkte. Det er den situation, vi vil prøve at efterligne, bare online.

Fordelen ved online møder og kurser er, at du ikke behøver at gå uden for en dør, når du deltager. Du kan være syg, og stadig med, uden de andre bliver smittet. Du sparer tid ved ikke at skulle bevæge dig et andet sted hen, og endelig hvis du er introvert, og ikke bryder dig om det sociale i klassen, kan du undgå det og stadig være med på kurset.

Med Zoom får vi altså mulighed for at se hinanden i øjnene, eller lade være, slukke kameraet, hvis du ikke ønsker det. Vi kan snakke sammen, som om vi var i samme lokale, og hvis alle bruger headset, kan man faktisk snakke i munden på hinanden og stadig få noget ud af det.

Vi kan dele skærmen, så de andre kan se hvad du er i gang med, og læreren kan hjælpe med opgaven. Endelig kan vi dele filer, hvis der er et eksempel vi alle skal arbejde med.

IT OG WEB

Se alle aktuelle kurser