Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online 13. december.

IT-kurser og økonomi hos FOF København

WordPress – backup, sikkerhed, plugins og temaer

WordPress – backup, sikkerhed, plugins og temaer

Deltag fysisk i klasseværelset eller på distance via Zoom.

Når du har arbejdet et stykke tid med WordPress, finder du sikkert ud af, at der er mange ting der ikke er helt så enkle som du gerne ville have at de skulle være. På dette kursus gennemgår vi lidt af den tekniske del, så du selv kan styre din hjemmeside, også derude hvor du normalt ikke ville vove dig ud, fordi det virker for ”farligt”.

Det vigtigste når du har en hjemmeside, er at sørge for der bliver lavet backup af den. De fleste udbydere har et kontrolpanel, hvor du kan spole tiden tilbage, og få genetableret din hjemmeside, hvis den har været gået ned. Men stoler vi på udbyderen? Er det ikke bedst, hvis jeg selv har styr på den der backup?

Vi ser på ManageWP der er et af de mest populære systemer, og vi vil ofre en dollar på det, så vi kan se de spændende muligheder. Du kan ud over en almindelig backup der lige rulles tilbage på et par minutter, også kopiere din side til et sted hvor du har en kopi af siden, ofte kaldet Stage, så du kan pille i kopien uden originalen går i stykker. Den kopi kan rulles tilbage over originalen, når du er tilfreds. Supersmart og enkelt.

Der er mange der kender WordPress, og selvom der findes mange sårbarheder, rettes de hurtigt. Sikkerheden på siden er op til dig, du skal selv opdatere, men det kan du også gøre fra ManageWP. Vi skal selvfølgelig prøve at gøre det selv, for nogle gange fejler selv det bedste tool.

Netop med sikkerheden skal vi overveje, hvor mange (eller få) plugins vi behøver, eller nærmere kan nøjes med. Hvad er et plugin? Hvordan installerer vi dem? Hvordan kommer vi af med dem igen? Kan vi lave dem selv? Det er spørgsmål vi skal have svar på, og selvom noget af det måske er lidt krøllet, så behøver vi ikke kunne programmere noget.

Udseendet af hjemmesiden er noget af det vigtigste, og det kan egentlig pakkes ind i det der er temaet. Her bestemmes hvordan det hele skal se ud som udgangspunkt, og er et af de emner der ofte giver flest problemer.

Vi vil se på hvordan et tema er opbygget, igen uden det skal være nødvendigt at kode noget. På den måde får du forståelsen af, hvor komplekst det er bygget op, men fanger måske også fidusen til hvor nemt det kan rettes og tilpasses.

Vi skal også kigge på lidt kode, da det er muligt at tilpasse temaet på en meget simpel måde, med CSS, så det bruger vi noget tid på, og får en optur når det virker, og du pludselig kan ændre noget der ikke kan ændres andre steder.

IT OG WEB

Se alle aktuelle kurser