Har du lyst til at prøve at være med til at sætte en teaterforestilling op? Så kom og vær med, når vi over tre weekender planlægger indhold, lærer skuespilteknikker, øver og opfører en forestilling med indhold fra lokale Lyngby-borgeres livsfortællinger.
Fragmenter af egne og andre lokale Lyngby-borgeres livsfortællinger sættes sammen til en vandreforestilling i Lyngby Nordre Mølles stemningsfulde lokaler på Lyngby Hovedgade 24.
En vandreforestilling er en forestilling, hvor publikum går fra scene til scene (fra rum til rum i den gamle mølle). De ankommer måske 5-10 ad gangen med 12 minutters mellemrum og bevæger sig så forskudt videre.
Forestillingstypen giver mulighed for langt mere inddragelse af – og oplevelse for – publikum. Samtidig får alle i teatergruppen (deltagerne på holdet) en hovedrolle i 12 eller 24 minutter af forestillingen og gentager så deres præstation for de næste grupper af tilskuere.
Som skuespiller kan man både befinde sig i et enkelt rum, eller man kan gå mellem flere rum – eller noget helt tredje. Det afhænger af det endelige forestillingsdesign.
Ud fra allerede indsamlet lokalt videomateriale med forskellige skæbnefortællinger arbejder vi med forestillingen.
Det bliver en forestilling, der skaber lokal opmærksomhed og interesse ved at inddrage byens borgere. Samtidig vil du og holdets andre deltagere få stor indflydelse på indholdet og lære meget om, hvordan man omformer en fortælling, så den passer til en bestemt scenetype. Ydermere vil alle få "hovedroller" i det omfang, de har lyst, og dermed opleve et lidt mere fleksibelt prøveforløb, hvor man ikke er helt så sårbar over for afbud i sidste øjeblik m.m.
Løseligt er der over tre weekender planlagt følgende kursusforløb med afsluttende forestilling:
Lørdag: Præsentation af kursus og forestilling samt intro til basal skuespilteknik, grundprincipper i historiefortælling m.m.
Søndag: Dramaturgi i historiefortælling og dernæst præsentation af – og fordeling af – materiale. Hvordan forvandler vi dette materiale til en historie på 12 minutter?
Lørdag: Gensidig præsentation, kritik og videreudvikling af den enkelte deltagers produkt. Dernæst fordeling af rum i forestillingen og refleksion over den "fraværende scene", belysning i rummet og andre sceniske virkemidler.
Søndag: Arbejde i grupper med vejledning, som afsluttes med en talt præsentation, så alle deltagere ved, hvad de andre gør.
Lørdag: Generalprøve kl. 10-12. Publikum kommer hvert 12. minut kl. 13-15 (forskudt).
Søndag: Forestilling kl. 10-12 og kl. 13-15 (forskudt).