Skip to content
Drama og teater hos FOF København

Skuespil – lær af de professionelle på Cph Acting School

Skuespillet som kunstart er usynligt. Eller bør være det. For hvis du kan få øje på teknikken, ryger illusionen, og så synes du, det er en dårlig skuespiller! Men hvordan skal man så spille, for at det overbeviser et publikum?

Undervisningen vil introducere dig til det grundlæggende i skuespillets teknik. Hvem er jeg? Hvor er jeg? Hvilken situation befinder jeg mig i? Hvad vil jeg? Hvad synes jeg om det og dem, der er til stede i situationen?

Det lyder som simple spørgsmål, men at kunne besvare dem og reagere troværdigt er afgørende for den skuespilkunst, der vil overbevise tilskueren.

På dette kursus kigger vi nærmere på den menneskelige natur, og vi opdager, hvordan menneskekundskab kan bruges til at skabe den illusion, vi ønsker.

Vi arbejder med nogle mindre scener, der udleveres inden kurset.

Værd at vide

Underviser er Carsten Kressner, der er skuespiller og manuskriptforfatter. Han har medvirket i en række tv-serier som bl.a. »Bedrag«, »Badehotellet«, »Orkestret« og »Carmen Curlers«.

Copenhagen Acting School logo

FOF København samarbejder med Copenhagen Acting School, der siden 2001 har uddannet professionelle skuespillere til den danske og internationale teater-, film- og tv-branche. Skolen er en 3-årig skuespilleruddannelse, der bl.a. sikrer et solidt håndværksmæssigt fundament indenfor skuespil samt et netværk i den danske film-, tv- og teaterbranche. FOF København udbyder dramaworkshops, masterclasses og kurser ledet af nogle af Copenhagen Acting Schools professionelle undervisere og skuespillere. Kurserne er spændende nedslag i skuespilfagets teknikker og henvender sig til alle, uanset tidligere erfaring, der ønsker at prøve kræfter med egen krop, stemme, psyke og personlige udtryk på nye, legende og kunstneriske måder.

Information

  • Dato 25.01.2025-26.01.2025
  • Adresse Copenhagen Acting School, Kbh V
    Gasværksvej 4 E
    1656 København V
  • Lokale Salen
  • Bemærkninger For adgang til det gule baghus i gården, ring på klokken til Copenhagen Acting School ved gitterporten mellem Gasværksvej nr. 4 og 6. Bemærk desuden at der ikke er forplejning inkl. i kurset, men at der er køleskab til opbevaring af madpakker og tekøkken med mulighed for at brygge medbragt kaffe/te.

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 25.01.2025 10:00-16:15 Copenhagen Acting School, Kbh V Carsten Kressner
2 Søndag 26.01.2025 10:00-16:15 Copenhagen Acting School, Kbh V Carsten Kressner
Skuespiller og manuskriptforfatter Carsten Kressner – FOF København
Underviser

Carsten Kressner

Uddannelse: Jeg er uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole 1981 (Odense) og manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole 1992.

Andre faglige kvalifikationer: Udover at arbejde som skuespiller, hvilket er noget af det sjoveste arbejde, der findes, så elsker jeg de fleste funktioner indenfor produktion af film og teater. Jeg er til tider instruktør (bl.a. i 2022 på forestillingen DNA på Ishøj Teater) til andre tider manuskriptforfatter og producent på filmproduktioner. I 2001 stiftede jeg Copenhagen Acting School (tidligere Skuespillerskolen Ophelia), hvor jeg stadig er den daglige leder.

Undervisningserfaring: Jeg har undervist både amatører og professionelle skuespillere i mere end 35 år på bl.a. Ålborg Teaterakademi, Den Danske Scenekunstskole og Copenhagen Acting School. At uddanne troværdige skuespillere er en af mine store passioner.

Andet: Jeg har medvirket i en lang række danske film og tv-serier bl.a. »Rejseholdet«, »Anna Pihl«, »Bedrag«, »Lykke-Per«, »Badehotellet«, »Orkestret« og »Carmen Curlers«.