Skip to content
Lær at lave selftape med FOF København

Selftape – på Copenhagen Acting School

Selftape er blevet meget udbredt i tv- og filmbranchen de senere år. Med smartphonen som hvermandseje optager de fleste af os meget ofte små film. Det har castere, agenter og produktionsselskaber udnyttet ved at bede om "selftape" fra relevante bud på skuespillere, når de skal besætte en rolle. Det samme gælder skuespillerskoler, hvor man mange steder kan søge om optagelse med et selftape. Det sparer både tid og penge og kan nå ud til en større kreds af potentielle talenter.

Så hvis du vil lære at præsentere dig selv optimalt for en caster eller til en optagelsesprøve, er muligheden her. Men hvad er branchens forventninger til et selftape, og hvordan laver man et, der er godt?

På dette kursus bruger vi en weekend på at arbejde med en lille scene, du selv har valgt, og filmer den som selftape. Vi opdager, hvad der er godt, og hvad man skal undgå. Med simple, men effektive midler får vi det til at se professionelt ud.

Værd at vide

Forudsætning: Du skal medbringe en smartphone, der kan filme og have øvet en replik eller en lille dialog på 30-60 sekunders længde.

Underviser er Carsten Kressner, der er skuespiller og manuskriptforfatter. Han har medvirket i en række tv-serier som bl.a. »Bedrag«, »Badehotellet«, »Orkestret« og »Carmen Curlers«.

Copenhagen Acting School logo

FOF København samarbejder med Copenhagen Acting School, der siden 2001 har uddannet professionelle skuespillere til den danske og internationale teater-, film- og tv-branche. Skolen er en 3-årig skuespilleruddannelse, der bl.a. sikrer et solidt håndværksmæssigt fundament indenfor skuespil samt et netværk i den danske film-, tv- og teaterbranche. FOF København udbyder dramaworkshops, masterclasses og kurser ledet af nogle af Copenhagen Acting Schools professionelle undervisere og skuespillere. Kurserne er spændende nedslag i skuespilfagets teknikker og henvender sig til alle, uanset tidligere erfaring, der ønsker at prøve kræfter med egen krop, stemme, psyke og personlige udtryk på nye, legende og kunstneriske måder.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 29.04.2023 10:00-16:15 Copenhagen Acting School Carsten Kressner
2 Søndag 30.04.2023 10:00-16:15 Copenhagen Acting School Carsten Kressner
Skuespiller og manuskriptforfatter Carsten Kressner – FOF København
Underviser

Carsten Kressner

Uddannelse: Jeg er uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole 1981 (Odense) og manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole 1992.

Andre faglige kvalifikationer: Udover at arbejde som skuespiller, hvilket er noget af det sjoveste arbejde, der findes, så elsker jeg de fleste funktioner indenfor produktion af film og teater. Jeg er til tider instruktør (bl.a. i 2022 på forestillingen DNA på Ishøj Teater) til andre tider manuskriptforfatter og producent på filmproduktioner. I 2001 stiftede jeg Copenhagen Acting School (tidligere Skuespillerskolen Ophelia), hvor jeg stadig er den daglige leder.

Undervisningserfaring: Jeg har undervist både amatører og professionelle skuespillere i mere end 35 år på bl.a. Ålborg Teaterakademi, Den Danske Scenekunstskole og Copenhagen Acting School. At uddanne troværdige skuespillere er en af mine store passioner.

Andet: Jeg har medvirket i en lang række danske film og tv-serier bl.a. »Rejseholdet«, »Anna Pihl«, »Bedrag«, »Lykke-Per«, »Badehotellet«, »Orkestret« og »Carmen Curlers«.