Skip to content
Lær at spinde garn på et spindekursus

Spindekursus – lær at spinde på håndten

Her kan du lære processen med at karte rå fibre og spinde det til eget garn på en håndten. Du får introduktion til forskellige typer naturfibre, som bruges til at fremstille garn, og viden om hvordan de adskiller sig i tykkelse, længde og hvordan de føles (taktilitet).

Vi kommer omkring tekstilets historie, og hvordan vi siden oldtiden har spundet garn af plantematerialer og uld til beklædning – teknikker, der til stadighed anvendes den dag idag.

Vi vil fokusere på at få en basisforståelse for at spinde et enkelttråds-garn på håndten og afprøve forskellige kvaliteter, farver og tykkelser og færdiggøre et eller flere små garner, som du kan bruge i dit eget strik-, væve-, hækleprojekt eller lignende.

Du må meget gerne være kreativ med at medbringe fibre til garnfremstilling, hvad enten det er garnrester, som kan upcycles, pels/uld fra husdyr eller blot indkøbte spindefibre af uld, silke, hør eller hvad man ellers måtte ønske sig.

Råuld fra får er et godt sted at starte, da det har nogle rigtig gode begynder-spindefibre grundet længde og uldens krøllede struktur.

Værd at vide

Det vil være muligt at låne spindeten og karter.

Der vil være mulighed for at købe materialer på kurset (påregn ca. 250 kr.). Se materialeliste nedenfor.

Information

  • Dato 23.11.2024-24.11.2024
  • Adresse KBH K, Rosenborggade
    Rosenborggade 5
    1130 København K
  • Lokale Værksted 6, porten th.
  • Bemærkninger Medbring: spindeten/håndten (kan evt. købes hos Uldtrolden.dk), 2 stk. karter (købes hos Uldtrolden.dk eller brug hundekarter – husk at købe 2 stk.). Evt. haspetræ og/eller nøstepind/vindepind til at vikle garnnøgler.

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 23.11.2024 10:00-14:25 KBH K, Rosenborggade Martina Enevold
2 Søndag 24.11.2024 10:00-14:25 KBH K, Rosenborggade Martina Enevold
Underviser

Martina Enevold

Uddannelse: Jeg er uddannet Master i Design med speciale i Fashion/Sculpturewear fra The Royal College of Art i London i 2022 samt professionel danser med en kombineret profil af moderne dans og urbane dansestilarter fra Danseuddannelsen.dk i 2012.

Andre faglige kvalifikationer: Jeg arbejder tværfagligt med kunst, hvor jeg undersøger krydsfeltet mellem koreografi, kostume og skulptur og har arbejdet med visuel historiefortælling ved udstillinger, forestillinger m.m. i Danmark, på Færøerne samt i London. Jeg har danset professionelt og optrådt i reklamefilm, tv-produktioner og shows i Danmark og udlandet; herunder for internationale artister som Robin Thicke og Iggy Azalea. Som koreograf har jeg arbejdet med artister som Phlake og Jada, i modebranchen ved CPH Fashion Week og som movement director og stylist på fashion editorials for bl.a. italiensk Vogue samt deltaget som koreograf og kostumedesigner ved flere forestillinger i København og på Færøerne.

Herudover arbejder jeg kunstnerisk med traditionelle tekstile håndværk med fokus på bæredygtighed. Jeg arbejder også med tegning og skulptur, og jeg har senest udstillet på Augustenborg Project i Søndberborg og Springbrættet6a i København. Min faglighed som danser og koreograf afspejles i min måde at arbejde med tekstil, skulptur, tegning og illustration: nemlig med udgangspunkt i kroppen og dens bevægelse.

Undervisningserfaring: Jeg har siden 2013 undervist i dans, tegning samt tekstile håndværk af både børn og voksne i alt fra begynderniveau til semi-professionelle – og jeg elsker at videregive min passion for kunstneriske håndværk samt dans og bevægelse og at se deltagernes faglige udvikling.