Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online den 12. december.

Visible mending med underviser Charlotte Thrane hos FOF København

Visible mending – synlige tøjreparationer

Visible mending – synlige tøjreparationer

Er der slidt hul på knæet i dine bedste bukser? Har møllene spist af din yndlingssweater? Så kom og vær med i denne workshop, hvor vi reparerer brugt tøj på synlig vis og giver tøjet et nyt look.

Det kan være, vi stopper en strømpe eller sweater med en anden farve garn eller syr en lap på bukserne af en anden type stof med nogle fine, sirlige broderisting. På denne måde bliver reparationen synlig – og et æstetisk element i sig selv! Kærligheden til den gamle yndlingssweater synliggøres gennem reparationen.

Afhængig af behov og relevans, får du demonstreret teknikker som priksting, korssting, kædesting og gammeldags stoppeteknikker. Vi vil eksperimentere med at sætte underlapper og overlapper på – i hånden eller med symaskine – hvis der er behov for det.

Er du nysgerrig på, hvordan du kan genbruge din garderobe? Søg f.eks. efter "visible mending" på nettet for inspiration.

Værd at vide

Kurset er for deltagere fra 10 år og op. Det er ikke nødvendigt at være erfaren i at sy eller reparere tøj for at deltage.

Medbring

Medbring noget, du gerne vil reparere. Vi har garn, tråd, nåle, symaskiner og materiale til lapper.

KREATIVE KURSER

Se alle aktuelle kurser