Skip to content
Foto hos FOF København

Eksperimentel fotografi – højskoleuge

Eksperimentel fotografi – højskoleuge

Dette sommer-ugekursus henvender sig til dig, som gerne vil udvikle et personligt fotografisk udtryk og som ønsker at lære at arbejde eksperimenterende med fotografiet i sammenhængende fotografiske projekter.

Kurset forløber over fem dage med opgaver, projektarbejde, besøg af gæstelærer Louise Bøgelund Saugmann og udstillingsbesøg, og vi afslutter om fredagen med at gå ud og spise sammen (inkl. i prisen).

Vi afsøger fotografiets grænser. Med forskellige teknikker og tilgange vil vi undersøge mediets muligheder og begrænsninger. Vi vil diskutere, hvad der gør noget til et fotografi, og hvornår det ophører med at være det.

Her er alt tilladt – du må beskære dine billeder, som du vil, fotografere på langsom lukkertid, lave sammenkopieringer, uskarpe billeder og fotografere de motiver, du altid har haft lyst til at lave, men som du indtil nu har afholdt dig fra, fordi de ikke var ’korrekte’.

Som inspiration vil vi i særlig grad se på samtidig kunstfotografi, men vi vil også tale lidt om de processer, som fandt sted ved fotografiets oprindelse.

Du kan også få hjælp til at formulere dig om dine billeder, og du vil blive bedre til at lave sammenhængende serier og værker.

Som en del af kurset vil der være lidt tips til, hvordan man kan arbejde med sine billeder i Photoshop. Det er derfor en fordel med kendskab til programmet, men det er ikke et krav for at deltage.

Ugeplan

  • Mandag kl. 10.00-15.20: Oplæg med inspiration. Tre forskellige, valgfrie opgaver sætter dig i gang.
  • Tirsdag kl. 10.00-15.20: Oplæg ved gæstelærer Louise Bøgelund Saugmann. Herefter arbejdes videre med projekterne.
  • Onsdag kl. 10.00-15.20: Tur ud af huset, hvor vi tager på udstillingsbesøg i Diamantens permanente fotoudstilling "Kameraet og os".
  • Torsdag kl. 10.00-15.20: Oplæg om den fotografiske vision og hvordan man sætter ord på.
  • Fredag kl. 10.00-19.00: Workshop og præsentation – der arbejdes med færdiggørelse af projekterne, og vi afslutter med en middag.
Kreative kurser – keramik og meget mere

KREATIVE KURSER

Se alle aktuelle kurser