Skip to content
Foto hos FOF København

Fotobogen som kunstnerisk genre

Fotobogen som kunstnerisk genre

Fotobogen dækker som fotografisk genre i dag over alt fra prisvindende, prestigefyldte kunstprojekter til små håndlavede unika-værker og simple zine-produktioner.De mange muligheder for selvudgivelse der, i takt med fotobogens udvikling og udbredelse, er kommet til, har gjort det meget lettere at producere og udgive egne fotobøger.

Dette kursus er for dig som gerne vil i gang med at lave en fotobog. Kurset løber over 5 aftner og en afsluttende weekendworkshop, og er på den måde bygget op så du kan arbejde på dit projekt løbende. Du behøver derfor ikke have et færdigt projekt når du starter.

Vi vil i løbet af kurset arbejde med serieopbygning, og billedkritik. Vi vil også se på forskellige typer af fotobøger, og du vil blive introduceret til vigtige begreber som kuratering, sekvens, design og layout – alle nødvendige stadier i opbygningen af fotobøger.

Målet med kurset er, at hver deltager afslutter med et udkast til en bog samt har mere indsigt i de processer der skal til for at omdanne fotografisk materiale til en fotobog.

Krav for deltagelse : en idé til et projekt og 10 billeder som kan bruges som udgangspunkt. Det er en fordel hvis du har nogen erfaring med fotografering og serieopbygning.