Skip to content

Hvis du har gået på et hold i foråret, som fortsætter til efteråret, har vi reserveret en plads til dig. Du får direkte besked, før alle efterårets hold bliver lagt online 19. juni.

Ecotryk

Ecotryk

Kom og vær med til to dages workshop i ecoprint, hvor vi arbejder os igennem hele processen. Vi sanker planter, komponerer billeder, damper dem og sætter flere tryk over.

Værd at vide

Du vil komme hjem med de fineste plantetryk på både papir og stof, som er lige til at ramme ind. Ecoprint er en metode, hvor man bruger planternes egne pigmenter til at lave tryk. Blade, blomster og stængler presses ind i papiret eller stoffet via damp. Efterfølgende dyppes det i eddikevand og ligges herefter til tørre. Når papiret eller stoffet er tørt, står du tilbage med tryk fra de planter, som du havde lagt på papiret/stoffet til at starte med.

Ecoprint er en god metode til at lege, eksperimentere og prøve kræfter af med et mere malerisk udtryk. Du kan arbejde med trykket ud fra et ønske om at lade tilfældigheder spille ind eller arbejde med materialet, så du opnår et næsten fotografisk aftryk. Du kan også arbejde med en blanding af de to, så det færdige tryk opnår noget, som både er sløret og fotografisk.

På kurset lærer du hele processen fra viden om hvilke planter, der egner sig til at trykke med til metoden, som man skal igennem for at få et tilfredsstillende resultat. Vi går igennem trin for trin, og der vil være tid til både at følge en stram proces og til at eksperimentere selv. Udover planternes egne pigmenter vil vi også prøve kræfter med at tilføje jern og galæble samt trykke med baggrundsfarver fra blåtræ og tagetes. Vi ser på, hvordan pigmenterne ændrer farverne og det færdige udtryk på aftrykkene.

Medbring

Vi bruger akvarelpapir, bomuld og silke til at trykke med, men på andendagen vil det være muligt selv at medbringe mindre stykker papir eller stof til at trykke på. Det kan være en t-shirt, et stykke undertøj, viskestykke, halstørklæde eller lignende. Øvrige materialer er inkl. i kursusprisen.

Hvem kan deltage i kurset?

Deltagelse kræver ingen forudsætning og alle kan være med. Tag tøj på som gerne må få en plet, da metoden kan sætte sine spor.