Skip to content
Kursus i gelliprinting – foto Kristina Schaper – FOF København

Gelliprinting – tryk uden presse

På denne to-dags workshop lærer du, hvordan du laver tryk med spændende og flerlagede strukturer og mønstre.

De bløde gelliplates er perfekte til at eksperimentere med forskellige materialer som blade og græs, papir og pap, plastnet, folier, emballeringsmaterialer og stempler. På denne måde skaber vi variationer af enestående prints (monotypier), og du kommer hjem med en række smukke og unikke kunsttryk og papirer, som du kan bruge til bogbinding, collage, kort, brevpapir mm.

Deltagelse kræver ingen forudgående erfaring. Du modtager en opskrift på at fremstille en gelplade selv, så du kan fortsætte derhjemme. Der undervises på en blanding af dansk og engelsk.

Liste over materialer

Kursusprisen inkluderer akrylfarver til trykning, brug af gelliplates og hvidt papir til trykning.

Medbring derudover:

 • En gummivalse, 12 cm
 • Blyant, viskelæder, blyantspidser
 • Papirsaks
 • Nogle blade med billeder at klippe ud
 • En lille pakke babyservietter
 • Nogle pensler til akryl maling
 • En vandbeholder
 • Arbejdstøj, evt. forklæde (akrylmaling er svært eller umuligt at fjerne fra tekstiler)

Ikke obligatorisk:

 • Et lille udvalg af forskellige materialer til at trykke (f.eks. net af løg og kartofler, stoffer og blonde, bobleplader, ruller og bølgepap, fjer og blade, dekorative skabeloner, korkpropper, tråde, garn og snore, tekstureret tapet)
 • Forskellige stykker papir til at eksperimentere med (f.eks. gamle bogsider, magasiner, farvet papir, »mislykkede« papirstegninger, gavepapirer)
 • En mappe til hjemtransport af dine værker

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 04.03.2023 10:00-16:50 KBH K, Rosenborggade Kristina Schaper
2 Søndag 05.03.2023 10:00-15:55 KBH K, Rosenborggade Kristina Schaper
Underviser

Kristina Schaper

Uddannelse: Uddannet kunstner med baggrund i teatermaleri ved Landesbühne Hannover og Ohnsorg Theater Hamburg. Jeg har desuden gået på Hochschule der Bildenden Künste Hamburg i 2 år, og derefter har jeg været selvstændig med eget atelier i Hamborg.

Andre faglige kvalifikationer: Efter flere års arbejde på forskellige teatre i Nordtyskland arbejdede jeg som selvstændig fra 2000 til 2013 på mit eget atelier i Hamborg. Fra 2000 til 2017 skrev jeg flere bøger om kreative emner for tyske forlag og afholdt løbende kurser om serigrafi, akrylmaleteknikker, mixed media m.m.

Undervisningserfaring: Jeg har erfaring som underviser for voksne siden 2003.

Andet: Jeg kommer fra Tyskland og har boet sammen med min familie i København siden 2017. Jeg taler dansk, men underviser i øjeblikket både på engelsk og dansk, samtidig forbedrer jeg mit danske dag for dag. Som mixed media kunstner elsker jeg at kombinere forskellige teknikker. Mix and Match er mit motto! Jeg arbejder primært abstrakt med tekstil og papir. Jeg underviser i collage og eksperimentelt tryk med Gelliplate og serigrafi.

Se mere på https://kristinaschaper.de og på Instagram @amliebstenbunt.