Skip to content
Kursus i silketryk på papir – foto Kristina Schaper – FOF København

Low-tech silketryk – på papir

Denne to-dages workshop er helt dedikeret til at eksperimentere med silketrykteknikken. Vi udelader de tekniske aspekter og starter straks med at trykke! Du lærer at skabe dine egne motiver med papirskabeloner og har mulighed for at vælge fra et stort antal af forskellige grafiske motiver på trykrammer, som underviseren medbringer.

På denne måde skaber vi variationer af enestående prints , som man kalder monotypier. Du kommer hjem med en række smukke og unikke kunsttryk og papirer, som du kan bruge til bogbinding, collager, kort, brevpapir mm.

Deltagelse kræver ingen forudgående erfaring. Der undervises på en blanding af dansk og engelsk.

Materialer

Kursusprisen inkluderer akrylfarver og silketrykmedium til trykning, brug af trykrammer og værktøj og hvidt papir til trykning.

Derudover bedes du medbringe:

  • Et udvalg af forskellige papirer til at trykke på og eksperimentere med – for eksempel akvarelpapir, gamle bogsider, magasiner, farvet papir, "mislykkede" papirstegninger, collager, brun pakkepapirer, kartonager, pap etc. 
  • Blyant, viskelæder, blyantspidser, papirsaks, vandbeholder, pensler til akrylmaling 
  • Hvis du har det: skalpelkniv og skæremåtte
  • Arbejdstøj eller forklæde (akrylmaling er svært eller umuligt at fjerne fra tekstiler)
  • En mappe til hjemtransport af dine værker

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 25.02.2023 10:00-16:50 KBH K, Rosenborggade Kristina Schaper
2 Søndag 26.02.2023 10:00-15:55 KBH K, Rosenborggade Kristina Schaper
Underviser

Kristina Schaper

Uddannelse: Uddannet kunstner med baggrund i teatermaleri ved Landesbühne Hannover og Ohnsorg Theater Hamburg. Jeg har desuden gået på Hochschule der Bildenden Künste Hamburg i 2 år, og derefter har jeg været selvstændig med eget atelier i Hamborg.

Andre faglige kvalifikationer: Efter flere års arbejde på forskellige teatre i Nordtyskland arbejdede jeg som selvstændig fra 2000 til 2013 på mit eget atelier i Hamborg. Fra 2000 til 2017 skrev jeg flere bøger om kreative emner for tyske forlag og afholdt løbende kurser om serigrafi, akrylmaleteknikker, mixed media m.m.

Undervisningserfaring: Jeg har erfaring som underviser for voksne siden 2003.

Andet: Jeg kommer fra Tyskland og har boet sammen med min familie i København siden 2017. Jeg taler dansk, men underviser i øjeblikket både på engelsk og dansk, samtidig forbedrer jeg mit danske dag for dag. Som mixed media kunstner elsker jeg at kombinere forskellige teknikker. Mix and Match er mit motto! Jeg arbejder primært abstrakt med tekstil og papir. Jeg underviser i collage og eksperimentelt tryk med Gelliplate og serigrafi.

Se mere på https://kristinaschaper.de og på Instagram @amliebstenbunt.