Skip to content
Smykkekurser hos FOF København

3D-smykkedesign og støbning – vinterferie

Lær at 3D-tegne dine egne smykker i gratis-programmet Blender og få mulighed for at lave egne sølvversioner af dine designs.

Dette kursus i vinterferien byder på hands-on erfaring baseret på digitalt håndværk, hvor vi følger designet fra dets spæde start i det digitale værksted til det materialer sig som fysisk produkt i sterlingsølv.

Kurset er delt op i to moduler over to weekender. I den første weekend lærer du, hvordan man 3D-tegner simple smykkedesigns, mens vi i det andet modul går i værkstedet, hvor du får mulighed for at sandstøbe et 3D-print og dit eget design i sterlingsølv.

Kursets giver dig en solid praktisk erfaring med at forstå de muligheder, der findes i at skabe smykkedesigns via 3D-tegning, og giver dig samtidig god erfaring med selv at sætte sandstøbningsforme op og udføre dit eget sandstøb. Forløbet henvender sig både til dig, der er begynder, og dig, der tidligere har prøvet 3D-modellering eller evt. har praktisk erfaring med sandstøb.

Medbring egen bærbare computer og download meget gerne programmet Blender inden kursusstart, så vi kan komme i gang med det samme. Blender kan køre på de fleste bærbare af nogenlunde nyere dato.

Materialer – sølv til støbning – indkøbes og afregnes med underviseren på kurset.

Se mere om Blender på blender.org/about/user-stories

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 16.11.2024 10:00-15:00 KBH K, Nørregade Mathias Vidas Olsen
2 Søndag 17.11.2024 10:00-15:00 KBH K, Nørregade Mathias Vidas Olsen
3 Lørdag 23.11.2024 10:00-15:00 KBH K, Rosenborggade Mathias Vidas Olsen
Se alle Se færre
Mathias Vidas Olsen underviser hos FOF København
Underviser

Mathias Vidas Olsen

Uddannelse: Min baggrund er i 3D-modellering, som jeg har en uddannelse i fra 3D-college I Grenå. Og så har jeg gået på grundforløbet på ædelmetallinjen i Fredericia. Disse to uddannelser har resulteret i mit nuværende gesjæft som 3D-håndværker I egen guldsmedje.

Andre faglige kvalifikationer: Det har altid virket tiltrækkende på mig at finde et rum, hvor man kunne skabe på den samme legende måde, som vi skaber i tankerne. Det rum har jeg fundet i 3Dtegning, og jeg brænder for at give viden og kendskab til 3Dtegningens muligheder videre til andre. Eftersom jeg arbejder i egen kunsthåndværks-butik har jeg stort kendskab til hvordan man går fra idé til prototype og den herfra optimering af prototypen til et egentligt produkt. Kurset her vil dermed ikke kun give dig mulighed for at stifte bekendtskab med 3D-tegning og støb, det vil også give dig sparring omkring dine egne fremtidige projekter.

Undervisningserfaring: Kurser i eget værksted, hvor folk kunne komme og støbe deres egne designs, som jeg havde 3D-tegnet. Jeg ser frem til at skalere op til større hold, så flere får mulighed for at få del i min ekspertise og måske også opnå samme passion for 3-D håndværket, som jeg selv har.