Skip to content
Gå på smykkekursus i FOF Nordsjælland

Stenslibning og sølvarbejde

Er du en af dem, som altid finder spændende sten i naturen og slæber dem med hjem i lommerne eller i kufferten efter en ferie. Så har du også opdaget, at stenene kommer til at se kedelige ud, når de tørrer. Og hvor skal man så gøre af dem. Det kan også være at du er glad for at købe sten på markeder og i butikker, og at du ikke helt ved, hvad du skal gøre ved dem.

Måske er kurset her svaret. Her kan du kan lære at save stenene til og at slibe dem i den form du ønsker, og polere dem så de bliver blanke og får farven igen. Stenene kan efterfølgende indfattes i sølv, så du kan forme smykker, som er meningsfulde for dig eller dem, du giver smykkerne. Er du fascineret af stenenes former og farver, om hvordan de er dannet, hvor de kommer fra og hvad de består af, så er der i kaffepausen mulighed for at drøfte stenene, du har med, og slå op i fagbøger for at finder mere viden om bestanddele og egenskaber.

På kurset kommer du til at save, slibe og polere sten. Du kan arbejde med at sølvindfatte de slebne sten og fremstille flotte smykker som vedhæng, øreringe, fingerringe eller kæder. Du kan eventuelt genbruge gamle sølvmaterialer f.eks. sølvteskeer. Du vil på de første 10 kursusgange kunne nå at fremstille en enkelt smykkesten, som du saver, sliber, polerer og sølvindfatter. Hvis du bliver grebet af arbejdet med stenene, kan du ligesom mange af os andre fortsætte på kurset i flere sæsoner.

Værd at vide

Holdet fungerer som en studiekreds, og du skal derfor have lidt erfaring med smykkefremstilling.

Der må regnes med materialeudgifter som afregnes efter forbrug på kurset.

Medbring

Vi har egnede sten til slibning, men du kan også medbringe sten, du selv har fundet eller evt. købt. Sølv kan du købe på kurset.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 12.09.2024 19:00-21:45 Lille Værløse Skole Helene Sørensen
2 Torsdag 19.09.2024 19:00-21:45 Lille Værløse Skole Helene Sørensen
3 Torsdag 26.09.2024 19:00-21:45 Lille Værløse Skole Helene Sørensen
Se alle Se færre
Underviser

Helene Sørensen