Skip to content
Tegnekursus hos FOF København

Det frie kunstværksted

Her er der tid til fordybelse og eksperimenter med tegning, akvarel og akrylmaleri. Holdet er for dig, som allerede maler eller tegner, eller for begynderen, som gerne vil prøve kræfter med et eller flere medier på en fri og intuitiv måde.

Vi lægger stille og roligt ud med introduktionsøvelser til tegneskraveringer, farveblandinger og penselstrøg. Derfra begynder vi at spore os ind på hvad den enkelte kursist synes er spændende at arbejde med. Det forventes ikke, at man ved dette på forhånd. Vi arbejder os langsomt ind på det ved løbende at lade os inspirere af relevante kunstneres motiver og teknikker samt forslag til alternative øvelser.

Værkstedets fysiske rammer giver både mulighed for at arbejde i store og små formater og på bord og staffeli. Opbevaringsrummet på stedet gør, at du kan arbejde frit fra start til slut, uden at skulle tænke på at skulle transportere våde værker til og fra.

Underviserens tanker om holdet:

"Nogle har malet og tegnet hele livet. Andre har aldrig rørt en pensel eller blyant. Lige meget hvilket udgangspunkt du har, så fokuserer jeg på at skabe et trygt, sjovt og lærerigt frirum for alle. Jeg vil fra gang til gang komme med ideer og indspark til den enkelte og dykke ned i hvilke motiver, materialer, teknikker og processer som passer netop dig".

Information

  • Dato 12.09.2024-05.12.2024
  • Adresse KBH K, Rosenborggade
    Rosenborggade 5
    1130 København K
  • Lokale Værksted 2 (baghus)
  • Bemærkninger Materialeliste: til dig, som allerede arbejder med et bestemt medie, medbring dine foretrukne materialer (ikke oliemaling) og noget som inspirerer dig, fx et print af et foto eller et kunstværk (ikke obligatorisk). Begynderen bedes første gang medbringe tegneblok (gerne A3), blyantspidser, viskelæder samt mindst HB, 3B og 8B blyant. Øvrige materialeforslag introduceres samlet på førstedagen og løbende individuelt. Man er velkommen til at kontakte underviser for specifik vejledning om ideer, materialer og mærker.

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 12.09.2024 10:00-13:10 KBH K, Rosenborggade Josephine Baltzersen
2 Torsdag 19.09.2024 10:00-13:10 KBH K, Rosenborggade Josephine Baltzersen
3 Torsdag 26.09.2024 10:00-13:10 KBH K, Rosenborggade Josephine Baltzersen
Se alle Se færre
Josephine Baltzersen underviser hos FOF København
Underviser

Josephine Baltzersen

Uddannelse: Jeg er uddannet billedkunstner fra Kunstakademiet i Wien, Østrig (2017-2022). Derudover har jeg arbejdet i restaurationsbranchen siden 2010.

Undervisningserfaring: Jeg har tidligere undervist studerende i formgivning og støberi på kunstakademiet i Wien, og jeg elsker at undervise. Jeg vægter højt, at der er plads til alle på holdet. Om du er helt grøn eller garvet, så ønsker jeg, at du får noget ud af at være med og går herfra med et smil på læben og ny viden.

Jeg underviser både i kreative fag og på madhold:

Kreative fag: Jeg er udøvende billedkunstner med egen praksis i Valby. Gennem min uddannelse har jeg stor erfaring med både klassiske tegneteknikker, farvelære, perspektiv, stenhuggeri, tryk og maleri. Jeg motiveres af at skabe, formidle og indgå i dialog om det kreative. Jeg arbejder i min praksis med formgivning, skulptur og relationer.

Madhold: Jeg har en stor passion for mad, hvor jeg også motiveres af at skabe, formidle og dele glæden ved det, vi spiser – en gennemgående tilgang til, det jeg brænder for. Jeg har bevæget mig i restaurationsbranchen både herhjemme og i udlandet, hvor jeg har tilegnet mig en masse viden og færdigheder. Jeg har boet meget i udlandet; både i Mellemamerika, Italien, Spanien og Østrig, så mit kulinariske grundsyn er præget af forskellige kulturer og er generelt undersøgende, reflekterende og nysgerrigt.