Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online den 12. december.

Tegne male kursus hos FOF København

Japansk kalligrafi og sumi-e

Sumi-e er japansk tuschmaling – den japanske traditions enkle udtryksmåde, der havde sin storhedstid i midten af det 14. årh., hvor det især dyrkedes af de zen-buddhistiske munke.

I sumi-e bruges sort tusch og andre nuancer af sort. 

Her gennemgås grundteknikken for brug af pensler, tusch og papir. Læs mere om sumi-e på sumi-e.dk.

Kurset er både for begyndere og let øvede.

Information

  • Dato 02.12.2023-03.12.2023
  • Adresse KBH K, Rosenborggade
    Rosenborggade 5
    1130 København K
  • Lokale Værksted 4 (baghus)
  • Bemærkninger Materialeliste: Kinesisk/japansk pensel ca.4-5 cm af dyrehår (f.eks. får, ged el.lign). Printerpapir, akvarelpapir m.m. Japansk/kinesisk indian tusch. Underlag: filt-materiale er det bedste at bruge. Køkkenrulle. 2 flade skåle – f.eks. sojasovs-skåle til sushi (ca.10 cm diameter) eller palet. 1 dyb beholder (det kan godt være et tomt marmelade-glas).

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 02.12.2023 10:00-16:15 KBH K, Rosenborggade Sumiko Knudsen
2 Søndag 03.12.2023 10:00-16:15 KBH K, Rosenborggade Sumiko Knudsen
Underviser

Sumiko Knudsen

Uddannelse: Jeg har læst engelsk og pædagogik, og er uddannet gymnasielærer ved Nagasaki Weslayan University(Chinzei Gakuin Univ.) og Hosei Univ. (Tky), og har en Ph.D fra Nanjing University of Chinese Medicine i Kina. Jeg har studeret Sumi-E hos den kendte mester Shutei Ohta i Tokyo. Jeg lærte Kalligrafi fra min mor som underviste på Silver University og skoler.

Andre faglige kvalifikationer: Jeg har holdt foredrag, demonstrationer og workshops og udstillet forskellige steder i Danmark inkl. Gymnasier, private firmas event, Rotary Club.
Jeg har udgivet 2 Sumi-E bøger og 2 Kalligrafi bøger. (dansk og engelsk)

Undervisningserfaring: Jeg har introduceret og undervist Sumi-E og japansk Kalligrafi i Danmark siden 1987 i aftenskoler, designskoler, Voksen Pædagogisk Center og på Universitetet.

Andet: I får inspiration og oplevelser af japansk traditionel kunst. Vi tegner og maler i et hyggeligt miljø.