Skip to content
Grundkursus i botanik hos FOF København

Grundkursus i botanik - lær at bestemme planter

Lær at artsbestemme Danmarks vilde planter

Har du nogensinde tænkt på, at planter har lemmer og organer ligesom dyr og mennesker? Du kender nok et blad og en nød, men hvad med støvknap eller dækblade? Når du kender navnene på plantens bestanddele og deres udseende i forskellige slægter og arter (morfologi), kan du lære at bruge en nøgle og med lidt træning artsbestemme alle de planter, du møder på din vej. Alle planter er indbyrdes beslægtet og inddeles i bl.a. familier, slægter og arter. Ved at lære opbygningen af strukturen (taxonomi) får du et indblik i planternes evolution og tilpasning.

Så går du og har lyst til at lære mere om planternes verden og kunne du godt tænke dig at vide mere om danske og latinske plantenavne, så kom og få et godt afsæt for din nye karriere som hobbybotaniker.

På kurset fokuserer vi på vilde blomstrende urter. Nogle dele af planten kan vi se med det blotte øje, og nogle skal vi bruge en lup til. Vi skal også bruge en "plantenøgle", altså den bog vi bruger til at bestemme, hvilken plante vi har med at gøre, og så skal vi rode lidt med kniv og pincet.

Undervisningen vil være en blanding mellem powerpoint og praktisk artsbestemmelse af planter, du får udleveret. Du kan også selv tage planter med.

Vi tager på feltekskursioner den 4. og 8. (sidste) mødegang i Storkøbenhavns-området, så vi kan få afprøvet de nye evner.

Information

  • Dato 04.05.2021-22.06.2021
  • Adresse Skodsborg Station (vestsiden)
    2942 Skodsborg
  • Bemærkninger Pga. corona er kurset omlagt, så de første mødegange udgår fra Skodsborg Station. Medbring gerne en lommelygte (eller mobiltelefon med lygtefunktion) til den mørke skovbund. Husk også rigeligt med varmt tøj, fodtøj til skovbunden uden for stierne, og noget varmt at drikke. Medbring desuden "Dansk Flora" af Signe Frederiksen m.fl. (lån evt. på biblioteket), og hvis muligt en lup (helst en øjelup/botanisk lup), et lille spækbræt, en lille skarp kniv og en pincet. Som nyttigt supplement kan også "Den Nye Nordiske Flora" anbefales.

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 04.05.2021 17:00-19:35 Skodsborg Station (vestsiden) Signe Wozniak Kristensen
2 Tirsdag 11.05.2021 17:00-19:35 Skodsborg Station (vestsiden) Signe Wozniak Kristensen
3 Tirsdag 18.05.2021 17:00-19:35 Skodsborg Station (vestsiden) Signe Wozniak Kristensen
Se alle Se færre
Underviser

Signe Wozniak Kristensen

Uddannelse: Læser til skov- og landskabsingeniør på Skovskolen med særlig interesse inden for naturforvaltning og planter.