Skip to content
Forstå kvantemekanik på kursus med FOF København

Forstå kvantemekanik – uden matematik

Forstå kvantemekanik – uden matematik

I 1800-tallet mente man, at fysik "var løst". Der var altså ingen grund til at studere det, for der var ikke flere problemer tilbage... med undtagelse af en lille håndfuld! I løbet af 1900-tallet fandt man flere og flere af disse "undtagelser", og det blev hurtigt klart, at det, der i dag kaldes klassisk fysik, ikke var andet end en approksimation til en dybere, smukkere og langt mere mystisk virkelighed – kvantemekanik.

Kvantemekanik er uden tvivl naturvidenskabens mest succesfulde teori. Ikke nok med, at den har modstået ethvert forsøg på at modbevise den, den har også modstået ethvert forsøg på at fortolke den!

Vi vil i dette kursus gå i dybden med, hvor kvantemekanik kommer fra, og hvad det egentlig er, den siger. Vi vil bruge moderne computer-simuleringer til at se den kvantemekaniske verden "up close and personal", så vi kan få en forståelse for, hvad det egentlig er for en størrelse. Til sidst vil vi snakke om, hvilke teknologier vi forventer vil opleve en kvante-revolution.

På dette kursus undgår vi den grimme matematik. I stedet for at regne på integraler og analysere egenvektorer, så kan vi simpelthen vise en video af svaret. Ikke nok med det, så kan alle deltagere få et computerprogram, hvor man helt selv kan bygge kvantemekaniske verdener og puste liv i dem. Man kan endda tage programmet med hjem og vise det til venner og familie.

Medbring gerne egen computer.

SAMFUND, KULTUR OG NATURFAG

Se alle aktuelle kurser