Det klassiske japanske køkken er sundt, æstetisk og velsmagende.
Med udgangspunkt i de traditionelle ingredienser ris, sojabønner, fisk, tang og azuki-bønner, kombineret med varierede grøntsager efter årstiden, lærer du at lave lækre retter og at anrette dem med japansk æstetik – smukt og enkelt.
Ris samt ”mirin” og ”riseddike”, som er produceret af ris i mange hundrede år i Japan, bliver introduceret for at fornemme risens store rolle i det klassiske japanske køkken. Vi tryller med ris både til mad og sødesager, og hygger os med at smage på varierende måder at krydre maden med ”mirin” og ”riseddike”.
Vi kan ikke tale om det japanske køkken uden sojabønner, især soja og miso, som er fermenteret på en særlig måde. Tofu er også en basis-råvare i det japanske køkken, som efterhånden er blevet let tilgængelig i høj kvalitet. Vi fokuserer på disse klassiske basisvarer, og laver mad med dem på japansk vis.
Japanere sætter høj pris på friskfanget fisk. I det højtidelige måltid indgår der traditionelt altid fisk, men ikke kød. Vi anvender fisk, som er nemme at skaffe i Danmark, og tilbereder dem på forskellige måder og med saucer lavet af basisvarerne i det japanske køkken.
Det er efterhånden udbredt at anvende/spise tang i Danmark. I det japanske køkken har det i mange hundrede år været helt naturligt at tang indgår i et måltid. Vi kigger på udvalgte typer af tang, som nori, wakame, ao-nori og agar. Disse typer har alle været anvendt i det japanske køkken i mange år. Vi laver mad med dem - også desserter.
Azuki-bønner har måske haft en særlig betydning i Japan. Ved særlige eller højtidelige lejligheder anvendes azuki-bønner både i det salte og det søde køkken. Der er i kurset lagt en del vægt på sødesager med azuki-bønner, inklusiv nogle ”mormorkager”, som mange japanske familier har lavet i generationer.
Medbring viskestykker, karklud, en god køkkenkniv, evt. forklæde og 2-3 bøtter til madrester.
Råvarer kr. 150 er inkl.