Skip to content
Lær at lave persisk tapas (mezzeh) hos FOF København

Persisk tapas (mazzeh)

Persisk tapas (mazzeh)

Send dine smagsløg på en eksotisk rejse med persisk tapas/mazzeh.

Mazzeh betyder smag på persisk. Når man først sætter sig ved et mazzehbord, er der ikke længere noget, der hedder min eller din mad. Alle kan smage. 

Det persiske køkken er både sundt og yderst smagfuldt med dets friske krydderurter, grøntsager, krydderier og syrlige elementer. På kurset kommer vi omkring nogle af de mest populære mazzeh: grillede retter, den dejlige granatæblesauce, den magiske solgule safran mm.

Vi laver blandt andet:

  • En klassisk marinade med lime og safran, som bliver brugt til diverse grilleretter
  • Den lækre cremede yoghurt dip mâste boorani
  • Salad shirazi, der spiller godt både til de små og store retter
  • Vi tager en tur op i de grønne bjerge ved det Kaspiske hav og laver en af denne egns mest populære mazzeh: zeytoon parvardeh med oliven og granatæbler
  • Lækker og indbydende fingermad til dine gæster

Vi smager også på populære persiske pickles såsom sprøde saltede babyagurker og syltede skalotteløg.

Underviser Mehran Zandian, der har udgivet kogebogen »Mine persiske livretter« (2018), vil dele ud af sin viden og passion for det persiske køkken med udgangspunkt i hans egne livretter. Der vil være mulighed for at købe en signeret kogebog til en særpris på dagen.

Medbring

Drikkevarer, viskestykker, karklude, en god kokkekniv og opbevaringsbokse med låg til retter, der er gode at gemme.

Værd at vide

Råvarer er inkluderet i prisen, og vi bruger fortrinsvis økologiske råvarer.

MAD OG VIN

Se alle aktuelle kurser