Skip to content
Kursus i afternoon tea hos FOF København

Afternoon tea – bagning og tesmagning – dagskursus

It’s tea time! Den ærkebritiske tradition med at drikke sen eftermiddagste er ikke kun en delikat smagsoplevelse, men også en hel videnskab i sig selv. Kombinationen af lækre anretninger i fingerhaps-størrelse, søde kager og aromatisk te er indbegrebet af forkælelse.

På dette kursus lærer du, hvordan man tilbereder og serverer afternoon tea efter alle kunstens regler. Vi laver traditionelt engelsk bagværk med det rette tilbehør og brygger te fra de tidligere engelske kolonier Indien og Ceylon.

Vi skal bl.a. lave:

  • Sandwich med agurk og laks
  • Scones
  • Clotted cream
  • Lemon curd
  • Citrusmarmelade
  • Frugt- og shortbread med lavendel og citrus
  • Små lækre mørdejs- og mandelkager

Undervejs taler vi om alle de uskrevne regler, der gør afternoon tea til sådan et formfuldendt te-ritual. Traditionen opstod for næsten 200 år siden, og på den tid var det fint at spise sent og helst ikke før kl. 20 om aftenen, så derfor blev afternoon tea introduceret som et lille hyggeligt mellemmåltid. Det gav kvinderne fra de finere kredse mulighed for at socialisere sig på en dannet og kultiveret måde. Og den dag i dag – flere hundrede år senere – er afternoon tea indbegrebet af engelsk madkultur.

Vi afslutter dagen med at dække et fint kagebord og smager på alle herlighederne sammen – og forhåbentligt går snakken lystigt om dagens forløb.

Medbring

Drikkevarer, viskestykker, karklude og opbevaringsbokse med låg – hvis der bliver kager i overskud, som kan gemmes og tages med hjem.

Værd at vide

Råvarer er inkluderet i prisen. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 30.04.2024 10:00-14:10 KBH V, Humletorvet Christine Stokkebye
Christine Stokkebye underviser hos FOF København
Underviser

Christine Stokkebye

Uddannelse: 1984: Ernærings og husholdningsøkonom fra Suhrs Seminarium. 2010: Master i Sundhedspædagogik, 1 modul. DPU. Diplomuddannelse som turistfører RUC.

Andre faglige kvalifikationer: Madformidling, madundervisning og madproduktion, fuldmægtig, key account manager, konsulent og selvstændig. International erfaring fra 16 års arbejde og ophold i Bruxelles.

Undervisningserfaring: Den Skandinaviske Skole i Bruxelles, Hotel og Restaurant skolen i København, Danæg, Aarhus skolevæsen, AMU Odense, Sygeplejerskeskolen Odense, AOF Odense.

Andet: Arbejder som selvstændig inden for ”mad og historie”.