Til dette kursus i tebrygning kommer du hurtigt i gang med at lære teens farverige verden!
Essensen af at brygge, dufte og drikke te er at have en sanselig opmærksomhed og omhu, uden at det behøver at blive til en te-ceremoni. Det handler jo bare om, at nogle små blade får hældt lidt vand på sig.
Teens univers har så simple navne som hvid, grøn, gul, sort, oolong og pu erh, og dette er de rene teer. Fra disse forskellige processer af tebladene er der dannet kategorien 'aroma teer', som er det, de fleste drikker i stil med 5 o’clock tea med scones og lemoncurd.
Dette kursus er udelukkende baseret på de nævnte rene teer samt lidt om matcha. Vi vil drikke af små skåle, plaske med vand, smage på bladene, nyde koldt brygget te og kombucha i en afslappet stil, som sad vi til bords i et rustikt kinesisk tehus.
Bliv bl.a. klogere på vand, tebladenes potentiale i forhold til nydelse og smag, bryggetid og -temperaturer, kombucha og opbevaring. Du vil gå fra kurset velvidende, at urter, blomster, tørrede krydderier og navne som cool mint, roiboos, maté, chakra-te, godnat-te m.m. absolut intet har med rigtig te at gøre.
Underviser Claus Kiær har mere end 25 års erfaring som barista og er også kombucha-underviser. Hans bedste lærerige oplevelser og erfaringer fra teens verden kommer fra rejser i Thailand, Myanmar og Hong Kong samt fra erfarne te-entusiaster i København.
1-2 kopper, som du typisk drikker te af og medbring foto(s) af dine tepotter/tekander.
Råvarer og materialer er inkluderet i prisen. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads.
Dato | Tid | Sted | Navn | |
---|---|---|---|---|
1 | Mandag 03.02.2025 | 17:30-20:30 | Aftenskolernes Hus, Kbh NV | Claus Kiær |
Uddannelse: Barista og autodidakt fermentør.
Andre faglige kvalifikationer: Har været i Pai, Nordthailand, og Berlin, hvor jeg har taget kurser hos specialster i kombucha og fermenntering. Har derudover løbende holdt mig opdateret på emnet ved kurser.
Undervisningserfaring: Har undervist og holdt foredrag på aftenskoler siden 2015, bl.a. i brygning af kaffe.