Skip to content

Glæd dig til efterårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online 22. juni (bemærk ny dato).

Vinsmagning med vine fra Alsace hos FOF København

Vine fra Alsace – mere spændende end nogensinde

Vine fra Alsace – mere spændende end nogensinde

Alsace er for mange "blot" synonym med de kendte druenavne riesling, gewürztraminer, pinot gris, pinot blanc osv., og dermed bestemt gode, snarere end exceptionelle hvidvinsoplevelser. Tidligere kaldte man – lidt nedladende  alsacevine for "frokost-vine", fordi de sjældent havde den bedste kvalitet, men der er sket meget siden da, hvilket alle ved selvsmagning har mulighed for at konstatere her.

Kvaliteten er højere end nogensinde før, og mange producenter laver i dag økologiske og/eller biodynamiske vine – til fordel for kvaliteten. Pinot noir-druen og orangevine vinder også frem. Det kan dog indimellem stadig være svært at finde ud af, hvilke vine, der er tørre, og hvilke der er halvtørre/halvsøde, men der er netop her i 2022 kommet nye regler for, hvordan dette skal fremgå af etiketten, og de regler vil denne aften blive forklaret og gennemgået.

Alsace-vine er også blevet noget dyrere de senere år, og det kan stadig være svært at forstå, hvorfor en Riesling Grand Cru kan koste både 100 kr. og 500 kr. Men alt det kommer vi ind på her. Vi smager cirka seks vine, og der er også tips til planlægning af egen tur og besøg hos gode producenter.

MAD OG VIN

Se alle aktuelle kurser