Skip to content
Vinforedrag om Barolo vin hos FOF København

Barolo 2016

Barolo 2016

2016 er den senest frigivne årgang, da man i Barolo først frigiver en årgang til salg fem år efter høst. Rygterne om denne årgangs storhed var dog allerede begyndt at løbe længe før frigivelsen, og den regnes allerede – mange år før vinene er modne – for en af de største nogensinde. Eksperterne taler om en årgang, hvor der ikke har været så ekstrem varme som flere af de seneste årgange, og hvor nebbiolo-druen har fået lov at modne langsomt og godt, som er det optimale for den.

Vinskribenterne har været ude med høje karakterer til rigtig mange vine og producenter – og også flotte points til en del mindre kendte producenter, der ikke normalt scorer så højt, men som har overperformed i 2016. For nylig skrev et anerkendt engelsk vinmagasin, at » 2016 var endnu større for Barolo end 2016 var for Bordeaux«, og det er en meget stor ros, for 2016 er fantastisk i Bordeaux.

Men hvordan smager så de 2016-baroloer, og er de så gode, som man siger? Hvad skal man købe, og hvor længe skal de gemmes? Dét og meget mere om Barolo skal vi finde ud af, når vi smager en stribe 2016’ere og taler om årgangen, de forskellige producenter og tidens trends i distriktet.

Vi smager bl.a. Paolo Conterno »Ginestra«, Paolo Conterno »Riva del Bric«, Paolo Scavino »Monvigliero«, E. Pira/Chiara Boschis »Mosconi«, Silvano Bolmida Bussia og et par stykker mere – alle i årgang 2016 og alle fra nogle af de bedste enkeltmarker. Flere af de nævnte vine får 96-98 af de førende vinskribenter som Wine Advocate og Vinous.