Skip to content
Madkurser hos FOF København

Oste fra Schweiz, Italien og England

Oste fra Schweiz, Italien og England

Ost er en vigtig del af et lands kulturhistorie og fortæller meget om landet.

Kom og få en indføring i tre europæiske landes osteverden. Vi taler om udseende, duft og aroma; om farve, smagsindtryk og intensitet. Du hører om, hvordan osten produceres, hvor mælken kommer fra, om regionernes særkender, og om de forskellige traditioner, der følger med hver ost. Der smages omkring 6-7 oste hver gang – alle i sæson, fra milde til stærke oste.

  • Schweiz: f.eks. Gruyere, Vacherin, Emmenthal, Etivaz, Challerhocker, Appenzeller, Tomme suisse
  • England: f.eks. Queen Cheddar, Stilton, Shropshire blue, Derby, Waterloo, Lancashire
  • Italien: f.eks. Pecorino, Gorgonzola dolce og piccante, Mozzarella bufala di Campagna, Camembert bufala, Taleggio

Kurset foregår på dansk. Kurset anbefales ikke til gravide kvinder, idet alle oste er lavet på råmælk.

Se også Delphine Piaults dokumentarfilm om franske oste her